- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
KİLİS USULÜ CENNET ÇAMURU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

KİLİS USULÜ CENNET ÇAMURU TARİFİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle tencereye suyu ve şekeri alıp ocağın altını açın. Karıştırarak kaynamaya bırakın. 5 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
Bu arada yuvarlak bir tepsiyi ocağa koyun. Tereyağını ekleyip eriyince kadayıfları koyun. Karıştıra karıştıra kadayıfların rengi dönene kadar kavurun. Çok fazla kavrulmamalı. Rengi hafif dönünce fıstığı da ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra sıcak şerbeti ekleyin. Kadayıflar yumuşayıp şerbeti tam çekince tatlı hazırdır.
Servis tabağına çok kalın olmayacak şekilde yayıp ara ara kaymak koyup servis edebilirsiniz.Sıcak ya da soğuk yiyebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

- 200 gram çiğ kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 150 gram toz antep fıstığı
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
KİLİS USULÜ CENNET ÇAMURU TARİFİ NASIL YAPILIR?



Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.