• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
~ Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası ~



Q7XAJG.png



“Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası”, “Singapur Kaplumbağası” veya “Kızıl Yanaklı Su Kaplumbağası” olarak adlandırılan kaplumbağa türünden bahsedeceğiz.

Bu alt türün Latince adı Trachemys scripta elegans’dır. Emydidae familyasında yer alır. Amfibik özellik gösterir. Yani hem karada, hem de suda yaşayabilir.

Pet hayvanı olarak tüm Dünya’da yaygın olarak beslenir. Kafalarının yanında bulunan kırmızı ve turuncu arasındaki şeritten dolayı bu isim verilmiştir.

Aynı zamanda Trachemys scripta scripta adı verilen bir alt türde sarı şeritler bulunur. Anavatanı ise Kuzey Amerika’nın güney bölgeleridir.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarında dişiler 35 cm, erkekler ise 25 cm boya ulaşabilirler.

Ortalama olarak ulaştıkları ağırlık ise 1,5 kg’dır.

Ortalama yaşam süreleri 30 yıl kadardır. İlk 1 yıllık dönemde yaklaşık olarak 5-7 cm, 2. yılında 7-11 cm, 3. yılında 8-15 cm, 4. yılında ise 10-18 cm boya ulaşırlar.



- Cinsiyet ve Cinsiyet Ayrımı -




Bu kaplumbağalarda cinsiyet ayrımı için 2 yıllık dönem geçmesi veya 10 cm boya ulaşması gerekmektedir. Tabi ki farklı yöntemler ile veya uzmanlar daha erken cinsiyet tespitinde bulunabilir. Fakat bundan önceki dönemde belirlemek biraz zordur. Dişilerde kloaka dediğimiz kısım kuyruk kökünde son bulur, erkeklerde bu kısım daha uzaktadır.

Erkeklerin kuyrukları daha kalındır, erkeklerde çiftleşmeyi kolaylaştırmak için karındaki kabuk çökük haldedir ve dişiye göre daha serttir. Dişide kabuk altındaki desenler hem küçük hem de birbiriyle bağımsız desenlerdir erkekte ise bu desenler birbiriyle kaynaşmış ve daha büyük durumdadır.

Adı su kaplumbağası olsa da amfibik bir hayvandır. Evlerde bakılırken teraryum kullanmakta fayda vardır. Bakıldıkları alanda hem su hemde kara parçaları olmalıdır. Kara parçaları dinlenme ve uyuma alanları, su ise egzersiz ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.

Evde bakılırken küçük fanuslar veya kaplar kullanılmamalıdır. Petshoplarda genelde bu tarz kaplar satılmaktadır. Fakat bu kaplar bu minik dostlar için çok uygun değildir. Yine sıcaklık, genel bakım koşulları ve beslenmesine özen gösterilmelidir. Ham hayvansal besinler hem de bitkisel besinler ile beslenen bir türdür.
 
Üst