• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kış çayı hazırlamanın püf noktaları

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Kış çayı hazırlamanın püf noktaları
VrLqVq.jpg

Kış çayı hazırlanışı

Soğuk havalarda hasta olma olasılığı daha da artar eğer hastaysanız ya da olabileceğinizi düşünüyorsanız bu çay size gerçek anlamda ilaç gibi gelebilir. Çay hazırlama methotlarından kaynatma yöntemiyle hazırlanan bu çay soğuk suyla yapılıyor, ana bitkiler eklenip kaynamaya bırakıldıktan sonra ise yardımcı bitkiler yani tatlanırıcı ve renklendirici bitkiler ekleniyor.

Malzemeler

1 adet zencefil: Göğsü yumuşatma ve harareti alma özelliğine sahiptir.
1 adet zerdaçal: Vücut ısısını artırarak vücuttaki toksin etkilerin atılmasını sağlar.
1 adet tarçın: Damarları açarak kan akışını hızlandırır.
1/2 tatlı kaşığı karanfil: Antiseptik özelliği bulunuyor.
1 adet havlıcan: Vücut ısısını artırır ve göğsü yumuşatır

Hazırlanışı

- Ana malzemelerin hepsini ekledikten sonra soğuk su ilave edilerek çay kaynamaya bırakılır.

1 tutam hibiskus: Çayı renklendirmek için kullanılır aynı zamanda C vitamini bakımından zengindir.
1 tutam stevia: Çayı tatlandırmak için kullanılır.

- Günde 3 defa birer fincan tüketilmelidir. Eğer kış çayını tek kullanımlık hazırlamak istiyorsanız bütün bitkilerin toz halini karştırıp 1 fincana 1 tatlı kaşığı bu karışımdan koymanız yeterli olacaktır.
 
Üst