• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıskançlık ve Çözümü

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Kıskanç bir sevgiiniz varsa veya kendiniz çok kıskanç olduğunuzu düşünüyorsanız artık ilişkinizdeki bu sorunu dert etmenize gerek yok. Çünkü burada kıskançlığın sebebini ve nasıl çözeceğinizi bulacaksınız!

Siz de "Seven Kıskanır" düşüncesinde olanlardan mısınız? Sizi sevindirecek haber, sevmek için kıskanmanın gerekmediği! Eğer kıskanç bir sevgiliniz varsa onun bu problemini çözebilirsiniz ve inanın, sizi daha da çok sevebilir!
Kıskançlık Nedir?
Kıskançlık bir çok insanın yaşamını ve ilişkilerini yıpratan ve son derece rahatsız edici olabilen duygulardan biridir. Biz burada başkasının kıyafetini, veya sahip olduklarını kıskanmak değil de, aşık olunan veya yitirilmekten korkulan bir kişiyi kıskanmaktan bahsedeceğiz.

Kıskançlık şüphesiz insanın doğasında vardır. Ancak kimi zaman bu duyguyla başa çıkmak kişinin kendisi veya kıskandığı kişi için zorlaşır. Malesef genelde kıskançlıkla baş etmeye çalışan erkekler kaba kuvet uygular, kadınlar ise alttan almaya yönelir. Bunların ikisi de kesinlikle başvurulmaması gereken yollardır!
Neden Kıskanırız?

Sevdiğimiz için mi? Hayır! Kaybetmekten korktuğumuz için! Eğer sevgiliniz sizi kıskanıyorsa, ondan daha güzel ya da yakışıklı biriyle tanıştığınızda onu bırakabileceğinizi düşünüyordur!

Kıskanan insanlar, kendilerini yetersiz hissedenlerdir. Eğer siz kıskanan kişi iseniz, kendinizi sevdiğiniz kişi için yeterli görmüyorsunuzdur! Kıskanan hiç kimseden "Amaaan, benden iyisini mi bulacak canım!" sözünü duyamazsınız! Çünkü asıl kaygıları da budur. Kıskanan kişi, sevgilisininkendinden iyisini bulacağından endişeleniyordur!

Kıskançlık çoğu zaman kişinin iç dünyasındaki abartılı ve bilmeden çarpıtılmış düşüncelerle meydana gelir! bu da yetersiz ve değersiz hissetmenin işaretidir.
Kıskançlık Sorununu Çözmek
Kıskançlık sorunu aslında düşündüğünüzden çok daha basit bir şekilde çözülebilir. Ancak eğer tüm kıskançlık alışkanlığınızı kökünden düzeltmek istiyorsanız, özgüven sorununuzu çözmeniz gerek. Özgüven sorununuzu çözmek için yararlı linkleri BURAYA TIKLAYARAK görebilirsiniz.

Sevgiliniz sizi kıskanıyorsa, daha iyisini bulduğunuzda onu terkedeceğinizi sanıyordur! "Nasıl daha iyi davranan bir anne gördüğünde annenden vazgeçemezsin, işte o şekilde senden daha güzel/yakışıklı birini görsem ve benden hoşlansa bile seni terketmem" sözleriyle ona hissettiklerinizi anlatabilirsiniz.

Eğer Kıskançsanız, şunu bilmeniz gerekiyor; sevgili olanların neredeyse hiçbiri, sevdiğinden daha güzel ya da daha yakışıklı birini gördü diye kendi sevdiğinden ayrılmaz. Bunun adı bağlılıkdır ve sandığınızdan daha güçlüdür. Sevdiğiniz kişiye bu endişenizi açıklayın ve kıskanmanızın sebebinizin bu olduğunu, sizden daha iyisini bulsa bile sizi terketmeyeceğine sizi ikna etmesini istediğinizi söyleyin.
 
Üst