• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kitabın Önemi

Ragnar

Bilgi size güç verir ama karakter saygı uyandırır
MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
12 Kas 2020
Mesajlar
2,474
MFC Puanı
29,290
Kültürlü insanların en büyük dostu, yardımcısı ve eğlencesi kitaptır. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazinedir. Dimağımızı çalıştıran, hayal gücü sınırlarını genişleten sihirli bir etkisi vardır.

Kitap okumanın zevkine bir kere eriştik mi bir daha kitapsız edemeyiz. Artık o, bizim her yerde sadık kılavuzumuz olur. Herhangi bir konuda geniş bilgi edinmek, evrenin sırlarını çözmek istiyorsak hemen ona el atarız. İnsanlardan sıyrılıp kendi kabuğumuza çekildiğimiz zaman da, türlü bunalımlarla gerilen ruhumuzu avutmak için yine onu yanımıza alırız. Her kitap yeni bir ülkenin fethedilmesigibi bize birçok şey kazandırır. Görüş dünyamız genişler; gördüklerimizin bilincine varırız. Duyarlılığımız gelişir, duyduklarımız -yere ve zamana uygun- akisler uyandırır zihnimizde. Bir şeyi anlamakta ve anlayışımıza göre hareket etmekte güçlük çekmeyiz. Kitap sayfalarındaki o cansız gibi görünen sözcükler öyle bir kudrete sahiptir ki, zamanla sözcük dağarcığımızda birikerek güzel ve kolay konuşabilme niteliğini kazanmamızı sağlar. Sözün kısası, kitaplar duyularımıza,görüşlerimize, hareketlerimize aklın ve düşüncenin kılavuzluğunu sağlar.

Okuma zevkinden yoksun olan insanlar ne yazık ki karanlık bir dünyada yaşıyor gibidirler. Bu insanların fikirleri ve konuşmaları basit bir düzeyde kalır. İstediklerini etkili ve güzel bir şekilde anlatamazlar. Hayalleri donuk ve kısırdır; çekici bir yanları bulunmaz. Yüksek fikirleri anlamakta güçlük çekerler. Aydın kişilerin arasına girdikleri zaman varlıklarını duyuramazlar. Derinlikleri yoktur. Duygularını bile yerine göre kullanamazlar.

Aydın insanlar grubuna girmek, sağlam bir kişiliğe sahip seçkin bir insan olmak, görüş ve anlayış kudreti, güzel konuşma yetisi kazanmak istiyorsak, kitaplar bizim ebedî dostlarımız olmalıdır.
 
kitaplar bizim ebedî dostlarımız olmalıdır.

Çok doğru :thumbsup:
 
Kitap okumay,ı kitaplar sayesinde bilgi almayı, öğrenmeyi seviyoruz evet ama bide çok kitap okuduğunu düşünen ama faydasını göremeyen insanlar da var.
Bence kitap boş zamanı doldurmak için değil de kitap.için zamanını ayırdığında etkisini görebiliyorsun..
 
Kitap okumay,ı kitaplar sayesinde bilgi almayı, öğrenmeyi seviyoruz evet ama bide çok kitap okuduğunu düşünen ama faydasını göremeyen insanlar da var.
Bence kitap boş zamanı doldurmak için değil de kitap.için zamanını ayırdığında etkisini görebiliyorsun..
Sanırım çok kitap okuyup da faydasını göremediğini düşünenlerden biri de benim.
 
ebedi dostum falan değil kitaplar o kadar da süslemeyin ya :)
 
Senin için kitaplar hiç birşey ifade etmiyor olabilir hatta kitap okumayı zaman kaybı olarak da görüyor olabilirsin ama biz süslemeden gerçek anlamda kitapların bize ne ifade ettiğini yazıyoruz ki bunu anlamanız için önce kitap okumayı öğrenmelisiniz..
 
Geri
Üst