Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kızartma yağının püf noktaları

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kızartma yağının püf noktaları
2JjWNv.jpg

Kızartma yağının incelikleri

- Yağı sağlıklı bir şekilde defalarca kullanabilmek için her kızartmadan sonra süzün.

- Yağın bozulmaması için yiyecekleri ıslak veya nemli olarak fritöze atmayın.

- Kızgın yağa bakırlı ve kalaylı gereçlerin sokulması, yağın bozulmasına neden olur. Bu tür gereçlerin paslanmaz çelik olması gerekir.

- Kızartılacak yiyeceklerin eşit büyüklükte kesilmesi, eşit oranda kızarmalarını sağlayacaktır.

- Kızarmada ideal ısı, 175 - 195 °C'dir. Yağın ısısının düşük olması, yiyeceğin yağ çekmesine; yüksek olması ise, yanmasına neden olur.

- Yağın sıcaklık derecesini anlayabilmek için, içine küçük bir ekmek parçası atın.
 
Üst Alt