• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Bu, hızlı yüklenen mobil optimize edilmiş bir AMP sayfadır, gerçek sayfayı yüklemek istiyorsanız bu metni tıklayın.

Kızartma yağının püf noktaları

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Kızartma yağının püf noktaları

Kızartma yağının incelikleri

- Yağı sağlıklı bir şekilde defalarca kullanabilmek için her kızartmadan sonra süzün.

- Yağın bozulmaması için yiyecekleri ıslak veya nemli olarak fritöze atmayın.

- Kızgın yağa bakırlı ve kalaylı gereçlerin sokulması, yağın bozulmasına neden olur. Bu tür gereçlerin paslanmaz çelik olması gerekir.

- Kızartılacak yiyeceklerin eşit büyüklükte kesilmesi, eşit oranda kızarmalarını sağlayacaktır.

- Kızarmada ideal ısı, 175 - 195 °C'dir. Yağın ısısının düşük olması, yiyeceğin yağ çekmesine; yüksek olması ise, yanmasına neden olur.

- Yağın sıcaklık derecesini anlayabilmek için, içine küçük bir ekmek parçası atın.