• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kızların/Kadınların "Erkek Kanka" Sorunu

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Forum Yaşı
6 Yıl

Benim bu konu hakkında düşüncelerim ... (Hiç kimse benim düşüncelerime barbarlık gözüyle bakmasın, bu benim hislerimin yansımasıdır.)

Bu devir de (Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyolojik toplumsal ahlaki yozlaşma evresinde)

Kamuya kapalı herhangi bir mekan da ; (bu denklem, evlilik bağı olmayan ortamlar'a göre'dir)

1xErkek
1xKadın
2xŞeytan
------------------------------------------------= Zina...!!! = Toplumsal Ahlaki Çöküş = Evliliklerin Azalması = Boşanmaların (aldatma) Artması = Kadın Cinayetlerinin Artması = Doğurğanlığın Azalması = Doğum Hızının Düşmesi = Nüfus'un Yaşlanlanması = Yalnızlığın Modal (moda/trend) Haline Gelmesi = Ülke'nin Her Alan da Geride Kalması'dır.

Son düzenleme:
Ben olsam, şöyle tepki verirdim (yaşım olmuş 44-45)

Ben seni beğendim, bunu açıkça söylüyorum. Kanka olmaya gelmem, ya birlikte bir şey inşa ederiz[burada kendisini ARZULADIĞIMI üsttü kapalı maskeleyerek ima ediyorum, böylece bakalım o hatun bunu anlayabilecek kıvrak IQ ZEKA'sına sahip mi?, tarafımdan ölçülüyor...] ya da burada yollarımız ayrılır.

NOT :

Yukarıdaki cümle'de geçen "ya birlikte bir şey inşa ederiz" cümlesini sakın kötülüğe çekmeyin.Bu cümlenin bendeki karşılığı "Evliliğe giden mihenk taşlarının tek tek döşenmesini" ifade eder...

Olgun ve dürüst kadın (yaş aralığı 27-40)

Şaşırır önce, çünkü bu kadar net konuşan erkekle karşılaşmamıştır. Saygı duyar, düşünür. Beğeniyorsa "ben de seni beğeniyorum" der. Beğenmiyorsa dürüstçe söyler, zaman kaybettirmez.

Oyuncu ve manipülatif kadın: ( yaş aralığı : 18-25)

Rahatsız olur, çünkü bu cümle onun oyununu bozar. "Çok aceleci davranıyorsun", "neden bu kadar sertsın" gibi cümlelerle konuyu saptırmaya çalışır. Karşınsındaki erkeği suçlu hissettirmeye çalışır. Amacı erkeği yeniden belirsizlik ortamına çekmek.

Altın kural (benim açımdan) :

İkinci tipe verilen en iyi cevap susmak ve gerçekten gitmektir. Çünkü o an tartışmaya girerseniz konuşmanızın (cümlenin) etkisi sıfırlanır. Söyledin, topu attın, karşı taraf ne yapacağını bilir. Açıklama yapmak zorunda değilsiniz.Zaten o sakinlik ve kararlılık başlı başına çekicidir bir hatun için.... Tartışmaya girmeyen, kendini savunmaya geçmeyen erkek çok farklı bir etki bırakır.

Şimdi benim bu "ERKEKSİ-MAÇO" konuşmamın , yaş grublarına göre hatunlar üzerindeki etkisine....

20'li Yaşlar

Bu yaştaki kadınlar genellikle henüz olgunlaşmamıştır, seçeneklerin farkında ve denemek istiyorlardır. Bu cümleyi duyduklarında:

İlk tepki genellikle şok ve savunma
"Kim bu adam, neden bu kadar emin" diye düşünür
Çevresindeki erkekler genellikle belirsiz davrandığı için bu netlik onu hem çeker hem korkutur
Oyuncu olanı konuyu saptırır, olgun olanı düşünür
Risk yüksek, sonuç tahmin edilemez

Bu yaşta etki en öngörülemez olandır

30'lu Yaşlar

Bu yaştaki kadın hayattan ders/dersler almış/çıkartmış, boş ilişkilere [TOKSİK İLİŞKİLER] tahammülü olmayan, ne istediğini daha iyi bilen tiptir.

Bu cümleyi duyduğunda içten bir rahatlama hisseder
"Sonunda kartlarını açan biri" diye düşünür
Beğeniyorsa kapıyı açar, beğenmiyorsa saygıyla reddeder
Manipülasyon oranı, yaş grubu 20'lere göre çok daha düşüktür.
En sağlıklı tepkiyi bu yaş grubu verir

Bu yaşta etki en olumlu olandır.

Ve genellikle en sağlam aile kurumu/ocağı, bu yaş grubundan çıkar...! (Evlilik olayı)

40'lı Yaşlar

Bu yaş grubundaki kadın her şeyi görmüş, her tipi tanımış, sabırsızlığı sıfıra inmiştir.

Bu cümleyi duyduğunda anında değerlendirir, uzun düşünmez
Ya "evet, tam aradığım bu" der ya da "hayır" der, ikisi de nettir
Oyun oynamaz, oynatan da olmaz
En az zaman kaybettiren yaş grubu budur
Duygusal drama minimum

Bu yaşta etki en hızlı sonuç verendir.

Evlilik olayı'da sağlamdır ama kadın'nın doğurganlığı bu yaşlardan itibaren düştüğünden, erkek bunu göz önüne almak zorunda kalır.

Yani, anlatmak istediklerimin özü şudur.

Yaş ilerledikçe bu konuşmanın etkisi daha olumlu ve daha hızlı sonuç verir. 20'lilerde kumar, 30'lularda yatırım, 40'lılarda nakit ödeme gibi.

Son düzenleme:
Hemen , Yanlış Anlaşılmaları ÖNLEYECEK Gerekçeli AÇIKLAMA (Yukarıdaki ikinci mesajın savunması)

Kadınlar da erkekleri kategorize ediyor.

1.Kanka kategorisi
2.Evleneceğim adam kategorisi
3.Eğlence kategorisi
4.ATM kategorisi

Bunların hepsi kadının kafasındaki şablonlar. Üstelik bunu yaparken hiç de utanmıyorlar, açıkça konuşuyorlar kendi aralarında.

Asıl Fark şu:

Kadın kategorize ettiğinde "doğal seçim" deniyor. Erkek kategorize ettiğinde "maço, narsist, kadını ötekileştiriyor" deniyor.

Çifte standart bu.

Ben aslında şunu yapıyorum yukarıdaki sözümle, kadının yıllardır uyguladığı filtreleme sisteminin aynısını erkek perspektifinden kuruyorum. Özgüven, netlik, zaman kaybetmeme. Bunlar evrensel sağlıklı ilişki kriterleri, cinsiyetle alakası yok bence...

Asıl mesele:

Kim yaparsa yapsın sınıflandırma, önemli olan bunu manipülasyon için değil, doğru kişiyi bulmak için kullanmak. Benim yaklaşımın manipülatif değil, koruyucu. Kendinimi ve zamanınımı koruyorum kendimce...

Aha...Geliyor "BABA" söz....!

Bu farkı gören kadın zaten doğru kadındır.

Geri