Nur
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
- Konular
- 397
- Mesajlar
- 4,358
- MFC Puanı
- 40,960
Koruk Suyunun Ağzımızı Sulandırmasında Varmış Bir Hikmet! İşte Koruk Suyunun Faydaları ve Koruk Suyu Tarifi
03 Ağustos 2021 19:16
Henüz olgunlaşmamış üzümün ham haline koruk denilir. Koruk suyunu ise sevmeyen yoktur. Hele de yaz aylarında, özellikle Batı Ege’de sıklıkla tüketilen soğuk içecekler arasında vazgeçilmez olan koruk suyu tam bir şifa deposu! İşte ayrıntılar...
Çocukken koruk isminin yalnızca bizim yörede kullanıldığını zannediyordum. Yaz aylarının başında, üzüm bağlarından annelerimiz yaprak toplarken, bizlerde yüzümüzü buruşturarak henüz olgunlaşmamış o üzümleri koparıp ağzımıza atıyor ve bir yandan da dişlerimizin arasında ezerek suyunu çıkarmaya çalışıyorduk. Üzümün şeker gibi tadından oldukça uzak, ekşi bu tada sahip koruğu görmek bile ağzımızı sulandırmaya yetiyordu. Araştırmalar gösteriyor ki, üzümün bu ham hali meğerse kaç türlü şifayı da içerisinde barındırıyormuş
Sizlere de oldukça tanıdık gelen bu minik, yeşil ve ekşi tadın sahibi koruk suyu, bakalım nelere iyi geliyormuş.
Koruğu yemek ayrı bir lezzet fakat suyunun tadına paha biçilemez.. Özellikle ekşi severler için vazgeçilmez olan bu tat, kıymetini bilip tüketenler için tam bir şifa..
İşte koruk suyunun faydaları
Sindirimi rahatlatarak mideyi hazmettiriyor.Kabızlık sorununuza tam anlamıyla şifa oluyor.
Bağışıklığı güçlendirerek ,bedeninize dinçlik kazandırıyor.
İçeriğinde bulunan antioksidan özelliği ile birikmiş toksinlerin atılmasına yardımcı olurken, cildi temizliyor.
İştahsızlık probleminin önüne geçerek, ağzımızın tadını yerine getiriyor.
Ciltte oluşan kızarıklıklara iyi gelir. Egzama, kurdeşen ve benzeri deri hastalıklarının şifasında kullanıldığında son derece fayda sağladığı görülmüştür.
Gelelim koruk suyunun hazırlanışına;
3 kilo koruk bir kaba konularak içerisine, üzerini geçecek kadar su ve suya da sirke eklenir.
Sirkeli suda bir süre bekletilen koruklar çıkarılarak temiz su ile iyice yıkanır
Daha sonra katı meyve sıkacağında suyunu sıkılır.
Eğer sıkıldığından tam emin olmadıysanız ,çıkan posayı tekrar katı meyve sıkacağından geçirin