- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Koruk Suyunun Ağzımızı Sulandırmasında Varmış Bir Hikmet! İşte Koruk Suyunun Faydaları ve Koruk Suyu Tarifi

03 Ağustos 2021 19:16
Henüz olgunlaşmamış üzümün ham haline koruk denilir. Koruk suyunu ise sevmeyen yoktur. Hele de yaz aylarında, özellikle Batı Ege’de sıklıkla tüketilen soğuk içecekler arasında vazgeçilmez olan koruk suyu tam bir şifa deposu! İşte ayrıntılar...
Çocukken koruk isminin yalnızca bizim yörede kullanıldığını zannediyordum. Yaz aylarının başında, üzüm bağlarından annelerimiz yaprak toplarken, bizlerde yüzümüzü buruşturarak henüz olgunlaşmamış o üzümleri koparıp ağzımıza atıyor ve bir yandan da dişlerimizin arasında ezerek suyunu çıkarmaya çalışıyorduk. Üzümün şeker gibi tadından oldukça uzak, ekşi bu tada sahip koruğu görmek bile ağzımızı sulandırmaya yetiyordu. Araştırmalar gösteriyor ki, üzümün bu ham hali meğerse kaç türlü şifayı da içerisinde barındırıyormuş
Sizlere de oldukça tanıdık gelen bu minik, yeşil ve ekşi tadın sahibi koruk suyu, bakalım nelere iyi geliyormuş.
Koruğu yemek ayrı bir lezzet fakat suyunun tadına paha biçilemez.. Özellikle ekşi severler için vazgeçilmez olan bu tat, kıymetini bilip tüketenler için tam bir şifa..
İşte koruk suyunun faydaları






Gelelim koruk suyunun hazırlanışına;



