• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kos Adası, Kos Adası Nerede, Kos Adasına Nasıl Gidilir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Kos Adası, Kos Adası Nerede, Kos Adasına Nasıl Gidilir?


kos.jpg


8dd35e49_original.jpg


12 Adalar’ın en büyüklerinden biri olan Kos Adası, diğer adıyla İstanköy, Bodrum Yarımadası’nın sadece 8 deniz mili uzağındadır. Osmanlı, Bizans ve Venedik dönemlerine ait görkemli tarihi eserleri, bütün ihtişamlarıyla misafirlerini beklemektedir. Kos, tarihi eserlerinin yanı sıra son derece gösterişli otellere, restoranlara, plajlara ve gece hayatına sahip modern bir turizm merkezidir.

Kos Adası’nın merkezinde bulunan dünyaca ünlü Hipokrat Ağacı, adanın en önemli simgelerinden biridir. Mitolojik çağlarda doktorların atası sayılan Hipokrat, insan tedavisinin eğitim ile sağlanabileceğini göstermiş ve burada Asklepion isminde bir tıp merkezi kurmuştur. Günümüzde de doktorlar Hipokrat yemini etmek için Kos Adası’na gelmektedirler.

KOS'TA NE YENİR?

Kos Adası’nda Yunan mutfağının en güzel örneklerine, adım attığınız her yerde rastlamanız mümkündür. Kos Adası’nda genellikle restoranlar Kos Limanı çevresinde, Mastichari ve Tigaki bölgelerinde yoğunlaşmıştır.

Restoranların genelinde Yunan mutfağının geleneksel tatları ve taze deniz ürünleri mevcuttur. Meşhur Yunan yemekleri olan Moussaka, Souvleki, Choriatiki, Yunan salatası ve mezelerini hemen hemen tüm restoranlarda bulabilirsiniz. Kos Adası’nda meşhur deniz ürünlerinin yanı sıra dünya mutfaklarını da tatmanız mümkündür.

KOS'TA GECE HAYATI

Kos, Yunan Adaları içerisinde en hoş ve en renkli gece hayatına sahip adalardan birisidir. Adada geleneksel Yunan gecelerinden, kabare şovlara, sakin müzik yapan yerlerden, tekno müzik yapan diskolara kadar her çeşit eğlenceyi bulabilirsiniz. Kos Limanı’ndaki kafeler çok hareketlidir ve bu kafeler antik ve yeni yapılarla iç içedir. Nafklirou adı verilen barlar sokağı oldukça kalabalık, canlı ve renkli bir sokaktır. Çevredeki başlıca tanınmış eğlence noktaları ise; Fashion Club, Hammam, Nova Vita, Fantasia Club ve West Club’dır.

KOS'TA ALIŞVERİŞ

Kos Adası’nda alışveriş merkezleri ve dükkanlar yoğun olarak liman bölgesinde yoğunlaşmıştır. Adada hediyelik eşya dükkanları, liman civarında ve tarihi Asklepion etrafındadır. Adanın meşhur ürünleri ise; şaraptan yapılan peynir, uzo ve şaraptır.

Kos yöresine ait otlar, baharatlar ve yerel ürünlerin satıldığı pazar Elefterias Meydanı yakınlarındadır.Yerel ürünlerin yanı sıra dünyanın en seçkin ürünlerinin ve markalarının bulunduğu alışveriş merkezleri de liman ve çevresindedir.

Köylerde ise genellikle el yapımı ürünler ve yerel kıyafetler satılmaktadır. Özellikle Zia Köyü’nde hediyelik eşya satan dükkan sayısı oldukça fazladır.
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,117
MFC Puanı
90,050
tek korkarım ben :D
 
Üst