• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kremalı Minik Rulolar

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Kremalı Minik Rulolar

Arkadaşım Zerrin den müthiş bir tarif annemin kabul gününe birlikte yaptık. Çok keyifli oldu hem sohbet ettik, hem yaptık, tüm inceliklerini, püf noktalarını paylaştı benimle, bende sizlerle paylaşıyorum.. Lezzeti ve sunumu ile çok güzel, üstelik yapmakta çok kolay… Zerrin aynı kekin farklı versiyonlarını yapıyormuş bende deneyip sizlerle paylaşacağım…


4 Yumurta
6 kaşık şeker
4 Kaşık tepeleme un
2 çay kaşığı kabartma tozu


Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için
Hazır çikolata sos


Öncelikle krema hazırlanacak, un şeker, vanilya sütle karıştırılıp, ocağa konur. İçerisine limon kabuğu rendesi ilave edilir. Katı bir muhallebi olarak pişirilir.(krema bayağı katı olacak, kekin içinden akmaması için katı olması gerekiyor). Soğumaya bırakılır.
Sonra keke başlanır.
Katı yağ ile fırın tepsisi bolca bir yağ tabakası olarak(beyaz bir yağ tabakası olacak şekilde)yağlanır.
Yumurta ile şeker kar gibi olup katılaşıncaya kadar mikserle çırpılır. Un ve kabarma tozu karıştırılıp, azar azar çırpılmış şeker ve yumurta karışımına ilave edilir. Fırın tepsisine yayılır.
180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Çok fazla pişirmeyin kek sertleşmemeli. Korkmayın ince bir kek olduğundan üzerinin hafifçe pembeleşmesi, kekin pişmesi için yeterli oluyor.
Kek fırından çıkınca bekletmeden enine üç parçaya bölünür. Arasına katı kremadan konulur kıvrılır kıvrılan kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. Üç parçada aynı şeklinde sarılır. Üç parçadan oluşan içi kremalı pastalar kalın dilimler olarak kesiler kesilen yerler hindistancevizini batırılır. Üzeri çikolatalı sosla süslenip, toz fıstık serpilir.
 
Üst