• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kulak çınlaması diyip geçmeyin

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Göztepe Hastanesi, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yalçın Özsoy, uzun süren ve sık yaşanan kulak çınlamasının ciddiye alınması gerektiğinin altını çiziyor. Op. Dr. Yalçın Özsoy, şu uyarılarda bulunuyor:

Kulak çınlaması altta yatan bir sebep olup olmadığı tespit edilemediği sürece tehlike sinyali olarak kabul edilmelidir. Çınlama dış ortamda ses kaynağı olmadan ses algılanmasıdır. Kulak çınlaması bir hastalıktan ziyade bir belirtidir. Bazı olgularda altta yatan hastalığı erken teşhis etmede önemli rol oynar. Çoğu kez bir kulak hastalığı gibi düşünülse de altta yatan birçok kulak dışı hastalığın belirtisi de olabilir.


ÇİNKO VE B12 EKSİKLİĞİ ÇINLAMA YAPIYOR

Bunların başında damar sorunları gelir. Hipertansiyon ve damar sertliğinde, kulak çınlamalarına rastlayabiliyoruz. Yaşla birlikte artan damar sertliği, özellikle yüksek kolesterolün damarlarda yarattığı birikim iç kulak kanlanmasını bozarak çınlama yapabilir. Yine yüksek tansiyonu artıracak stres, alkol, kafein ve sigara iç kulağın bozulmasına ve çınlamaya sebep olur. Bunun dışında orta kulak ile ilgili bazı hastalıklarda kulak çınlamaları görülebilir. Hatta bazı iç kulak ve beyne giden kulak sinirlerine ait tümörlerde de yani bir çeşit beyin tümörü diyeceğimiz tümörlerde ve anevrizmada kulak çınlamasını ilk belirti olarak görebiliyoruz. Beslenme bozukluğu yani çinko, magnezyum, B12 vitamini eksikliği de kulak çınlamasının nedeni olabilir.

ASOSYALLİK KULAK ÇINLAMASINI ARTIRIYOR
 
Üst