• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kurban kesecekler bu detaya dikkat

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kurban kesecekler bu detaya dikkat
mkv7z0.jpg

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Vekili aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kurban etininin kesimin ardından poşetlenmemesi gerektiğini belirterek, "Poşetin içinde sıcak et terleme yapar ve yeşerir. Yeşermenin bizdeki anlamı çürümedir" dedi.

Yeni kesilen hayvanın etinin belirli bir sıcaklığının olduğu, bu nedenle ağzı kapatılarak bekletilen ya da poşete sarılarak buzdolabına konulan etlerin bozulma ve kokma yaptığı açıklandı...

VATANDAŞ ETİ KORUYAMIYOR

Osman Yardımcı, kurban etindeki zaiyatı en aza indirgemek için neler yapılması ve yapılmaması gerektiğini anlattı. Bazı vatandaşların kurban etlerini hemen poşetlere koyup, ağzını bağlayarak bir köşeye ya da buzdolabına koyduğunu aktaran Osman Yardımcı, "Vatandaşlarımız eti koruyamıyor. Hemen eti bırakıp gezmeye çıkıyorlar. Bu nedenle kesilen kurbanların etlerinde yüzde 20 zayiat oluşuyor" dedi.

HIZLA POŞETE KOYUP PAKETLEMEYİN

Kurban etinin boyun, ön sağ ve sol kol, arka sağ ve sol bacak ile gövde kısmı olarak 6 parçaya ayrılması gerektiğini kaydeden Yardımcı, "Kurbanını aceleyle kesen vatandaşlar parçaları hızla poşete koyup paketliyor. Poşete giren kurban eti kısa sürede bozulmaya başlar. Poşete koymak yerine parçaları en az 1 saat soğumaya bırakmak gerekiyor. Bir tarafını soğuttuğunuz parçanın öteki tarafını da aynı süre soğuttuktan sonra kurban parçaları birbirine değmeyecek şekilde paketlenmeli. Paketleme işlemi poşet yerine kağıt ambalajlara yapılmalıdır. Çünkü poşetin içinde sıcak et terleme yapar ve yeşerir. Yeşermenin bizdeki anlamı çürümedir" diye konuştu.

KURBAN ETİ DİNLENDİRİLİP SOĞUMASI BEKLENMELİ

Yeni kesilen hayvanın etinin belirli bir sıcaklığının olduğunu, bu nedenle ağzı kapatılarak bekletilen ya da poşete sarılarak buzdolabına konulan etlerin bozulma ve kokma yaptığını dile getiren Osman Yardımcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Kurbanlık et parçalandıktan sonra sofra sinileri içerisinde balkona konulmalı. 1-2 saat orada dinlensin. Sıcaklığını attıktan sonra isteyen kasaplara getirsin. Bir yere gidilecekse bile siniyle dolaba konulsun. Poşete konulursa havasızlıktan bozuluyor. Poşete koymadan siniyle buzdolabına konulursa hiçbir şey olmaz. Türkiye çapında 1 milyon büyükbaş, 3 ila 3.5 milyon kadar da küçükbaş kesiliyor. Antalya'da ise 10 binin üzerinde büyükbaş, 130 binin üzerinde küçükbaş kurban kesiliyor. Sadece küçükbaş hayvanlarda aşağı yukarı 70 ton et bu şekilde ziyan oluyor. Bu bir milli servet kaybıdır."

ACEMİ KASAPLARA DİKKAT

Vatandaşları acemi kasaplar için de uyaran Osman Yardımcı, "İşinin ehli olmayan insanlara kurbanınızı kestirmeyin. Kurban kesimlerini belediyelerin toplu kesimhanelerinde yaptırın. Çünkü toplu kesimhanelerde kurban kesimleri profesyonelce yapılıyor" dedi.
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
LibertA keser kesmez benim payımı poşete koyma direk danayı bana getir :D
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Eee tmm da kesilen yerde o et nasıl bekleyecek ya

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Eee tmm da kesilen yerde o et nasıl bekleyecek ya

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10 Lt'lik Saklama kaplarına koyup 5-6 saat serin yerde bekletin. Sonra buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayın. Artık istediğiniz şekilde saklayabilirsiniz. (yada direkt Sezen 'e verebilirsiniz. )
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
10 Lt'lik Saklama kaplarına koyup 5-6 saat serin yerde bekletin. Sonra buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlayın. Artık istediğiniz şekilde saklayabilirsiniz. (yada direkt Sezen 'e verebilirsiniz. )
Saklama kapı alacaz belli oldu

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
kurbanlarınız kabul edilir :D
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
kurbanlarınız kabul edilir :D
Tmm benden sana bir bacak hem de iyi yerinden
Geçen ki o iştahlı hallerini gördükten sonra
Gerçi o da sana yetmez
Sen beni de yersin[emoji3][emoji16][emoji23]

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
satarsam iyi para eder bence sizin gibi pohlu gogorec severler kapıs kapıs alır :D
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Kurban etinin lezzetsiz oluşu işte bu yüzden :sigara Hayvan daha canı çıkmadan kendini mangalda buluyor :sigara
 
Üst