• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kuskuslu kuzu kebap tarifi

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kuskuslu kuzu kebap tarifi
qJEOPW.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 g kuşbaşı kuzu eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
2 domates
1 soğan
3 diş sarımsak
2 patlıcan
3 bebek kabak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2~3 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
Yarım demet taze fesleğen
2 su bardağı kuskus
Tuz
Karabiber

m160112_fceb4.jpg

Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kuşbaşı etleri koyun. Sürekli karıştırarak yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Kabuğunu soyup küp doğradığınız domatesleri de etin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi serpiştirip 2-3 dakika daha kavurun. üzerine 6 su bardağı sıcak su ilave edip ara sıra karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan, soğanı piyazlık doğrayın. Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dörde kesip küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Kabakların da kabuğunu soyup ikiye ya da üçe kesin. Geniş bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Soğanları ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz patlıcan ve kabakları ilave ederek 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber, kimyon, tarçın, zerdeçal, toz kırmızı biber ve zencefili ekleyip kavurmaya devam edin. Limon suyunu ve fıstıkları ekleyin. Pişen eti suyuyla beraber sebzelerin üzerine aktarın. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp ağzı kapalı olarak bekletin. Kuskusu diri kalacak haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Bir servis tabağına alın. üzerine sıcak olan etli karışımı aktarın. İnce kıyılmış taze fesleğen ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

m160112_d2c69.gif
 
Üst