• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Lazer epilasyonda doğru bilinen yanlışlar

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Lazer epilasyonda doğru bilinen yanlışlar






1.Yanlış: Koltuk altlarına uygulanan lazer epilasyon meme kanseri oluşumunu tetikler. Lazer epilasyonun meme kanserine yol açabileceğine ilişkin herhangi bir bilimsel çalışma bulunmuyor. Lazer epilasyonda kullanılan ışın tıpkı günlük yaşamda bizi çevreleyen ultraviyole ışınları ya da enerji hatları, cep telefonları ve pek çok elektrikli ev ürünlerinin yaydıkları gibi noniyonize ışın yayıyor.​




2.Yanlış: Genital bölgeye lazer uygulanması kısırlığa yol açar. Lazer epilasyonda kullanılan ışınlar ancak cilt yüzeyinin yaklaşık 1 mm altında bulunan kıl köklerine kadar ulaşabiliyor, daha derine inemiyor ve iç organlara ulaşamıyor. Lazer cihazı, ışını deriye sadece kıl köklerinin etkileneceği, kılı çevreleyen diğer yapılara zarar gelmeyecek kadar kısa bir süre boyunca veriyor. Lazer epilasyonda kullanılan ışınlar radyolojik görüntüleme yöntemlerinde kullanılan X ışınlarından farklı olup, noniyonize karakterde. Tüm bu sebeplerle lazer epilasyonun kısırlık yapması mümkün değil ve kısırlık yaptığına dair bir bilimsel bir veri de bulunmuyor.



3. Yanlış: Lazer epilasyon seansları süresince önerilen tıraş yöntemi kılların daha kalın, siyah ve hızlı çıkmasına yol açar. Lazer epilasyon uygulamasına başlayanların işlemden bir kaç hafta öncesi ağda benzeri, kılları kök kısmından uzaklaştıran yöntemlerden kaçınmaları, bunun yerine tıraşlamaları öneriliyor. Bunun sebebi lazer ışınlarının etkili bir şekilde kılın kök kısmının kıl üretemez hale getirebilmesi için büyüme evresinde kıl mevcudiyetine ihtiyaç olmasıdır. Ayrıca lazer epilasyon seansları devam ettiği sürece kılların ağda benzeri yöntemler yerine tıraşla alınması gerekir. Ancak halk arasında “tıraşın tüylerin daha kalın, daha koyu ve daha hızlı çıkmasına yol açacağı” endişesi yaygındır. Oysaki bu doğru değildir. Halk arasında bu efsanenin yayılmasına sebep olan faktör tıraşlanmadan, doğal olarak büyüyen kılın uç kısmının daha ince ve güneşe maruziyetle daha açık renkli olmasıdır. Ancak kıl tıraşlandığında daha kalın olan orta kısmı künt ve belirgin görünür, bu da sanki kıl kalınlaşmış koyulaşmış yanılgısını yaratır.


4.Yanlış: Lazer epilasyon tedavi amaçlı kullanılmaz. Bazı durumlarda lazer epilasyon tedavi amaçlı da kullanılır. Bu durumlar:


Batıklarda lazer epilasyon: Lazer epilasyon, özellikle erkeklerde sakal bölgesi ve boyunda, kadınlarda ise bikini bölgesi ve bacaklarda oluşan batıklarda oldukça etkilidir. Bu bölgelerde iltihaplanmaya ve ağrılı kabarıklıklara sebep olan batık kılların kök kısımlarına ulaşan lazer ışını problemi tedavi eder.


Pilonidal sinüs (kıl dönmesi): Kuyruk sokumu bölgesinde ağrılı iltihaplanma ile kendini gösteren bu sorunun tekrarlamasının önlenmesinde de kılların lazer epilasyon ile tedavi edilebildiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.​
 
Üst