• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi İçin Malzemeler

1,5 su bardağı leblebi + 1 yemek kaşığı leblebi veya leblebi tozu,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
Yarım su bardağı toz şeker,
Yarım su bardağı su.



Leblebi Helvası (Ezmesi) Yapılışı

Leblebileri robotta çekip un haline getirelim.

Leblebi ezmesinin lezzetli olması için leblebilerin iyice toz haline getirilmiş olması gerekir. Elinize aldığınızda un gibi olmasına dikkat ediniz.

Teflon tavaya sıvı yağı ve leblebi tozunu koyup kısık ateşte kavuralım.

Çok fazla kavurmadan içine toz şekeri ilave edip biraz karıştıralım.

Sonra üzerine azar azar karıştırarak suyu ilave edelim.

İyice katılaştığında ocaktan alalım.

Kullanacağımız borcama ya da tepsiye streç serelim.

Katılaşmış harcı strecin üzerine döküp düzgünce yayalım.

Sonra üzerini streç ile kapatalım ve ortadan ikiye keselim. (kolay çıkması için)

Bu şekilde bir süre dinlendirelim ve streç yardımı ile borcamdan çıkarıp servis tabağına alalım.

Daha sonra istediğimiz ebatlarda dilimleyip buzdolabına kaldıralım.

Soğuyana kadar buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapalım.

NOT : Toplam 5 adet leblebi helvası çıkıyor.

Bu harika Leblebi Helvası (Ezmesi) Tarifi için Aşçı Mutfakta’ya teşekkür ederiz.





 
Üst