• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Limonlu Akasya Çiçeği Reçeli

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Malzemeler:

3 su bardağı temizlenmiş (sapları çıkarılmış) akasya çiçeği

4 su bardağı su

5 su bardağı şeker

3 adet kalın kabuklu limon

1 tatlı kaşığı toz limon tuzu

Yapılışı:

Akasyanın salkım halindeki çiçeklerini dalından tek tek çıkarın,
Elinizde sadece çiçekleri kalsın,
Çiçeklerin ortasında ince bir sap göreceksiniz onu da çıkarın,
Çiçekleri 3-4 kez bol su ile iyice yıkayın, (tozdan ve böceklerden temizlemek için)
3 adet limonu yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını rendeleyin,
Rendelenmiş limon kabuklarını acısını almak için 2 kere kaynatın ve süzün,
Tencerede şeker ve suyla şerbet hazırlayın,
Şerbet kaynadıktan sonra iyice yıkanmış akasya çiçeklerini ve acısı alınmış limon kabuğu rendesini katarak pişirin,
Yaklaşık yarım saat sonra reçel kıvamına gelince* limon tuzunu ekleyin,
Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın,
Sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın,
Kavanozu ters çevirin ve bu şekilde 1 gün bekletin.

Püf Noktası:

Reçelin kıvama geldiğini anlamak için önceden soğutulmuş bir tabağa damlatıp biraz bekledikten sonra eğerek akışkanlığına bakın.

Şayet su gibi akıyorsa pişirmeye devam edin, kıvamlıysa reçeliniz pişmiş demektir.
 
Üst