Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Limonlu Haşhaşlı Revani Tarifi

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,157
  • MFC Puanı
    101
  • MFC Seviyesi

Limonlu Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı irmik,
1 su bardağı un,
1 kahve fincanı haşhaş ,
1 paket kabartma tozu,
Limon kabuğunun rendesi(yaklaşık 1 çay bardağı dolusu).
Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu.

Limonlu Haşhaşlı Revani Yapılışı

Şerbeti için; bir tencereye şekeri ve suyu koyalım.

Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak kaynatalım.

Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatalım.

Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edelim.

Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpalım.

Üzerine yağı ve yoğurdu ilave edip biraz daha çırpalım.

Sonra limon kabuğunu, irmiği, unu, haşhaşı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.

Büyük bir borcamı yağlayıp hazırladığımız hamuru içine döküp eşit şekilde yayalım.

Önceden ısıtılmış 175° fırında kızarana kadar pişirelim. (kürdan testi yapabilirsiniz)

Fırından çıkarınca 3-4 dakika ılıması için bekletip sonra dilimleyelim.

Daha sonra soğuk şerbeti gezdirerek üzerine dökelim.

Tatlımız oda sıcaklığında soğuyunca, buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.

Revanimizin üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.
 
Üst Alt