• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Lomografi Nedir ?

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Eski Rus mercek fabrikası Lomo tarafından üretilen ve halen çok ilgi çeken LC-A modeli 1991 yılında Çek Cumhuriyeti gezileri sırasında bir grup Viyana'lı öğrenci tarafından özel merceği ve ilginç etkilerle şekillendirdiği farklı fotoğraf dokusu üreten bir makina olarak keşfedilince doğu bloğu ülkelerinde uzun zamandır bilinen bu fotoğraf makinası batı ülkelerinde de bir moda halinde tanınmaya başladı.


1994 yılında New York ve Moskova'da açılan ilk Lomo sergilerinin ardından kendine has bir doku üreterek çalışan bu makinanın kullanıcıları Lomografi akımını tanımladılar. Vizörden bakmadan belli bir konum ve çerçeveye bağlı olmadan çekilen netlikdoğru kadraj gibi teknik sınırlamaların reddedildiği bu anlayışla çekilen fotoğrafların yayımlandığı özel sergiler ve daha sonra internet siteleri açıldı. Alanda en çok tanınan sitenin yürütücüsü Avusturya'lıLomographische AG Lomography markasını ticari anlamda saklı tutmaktadır.

Eastman Kodak tarafından ortaya atılan "Kodak anı" kavramına benzer biçimde Lomografi de "düşünme çek" deyişini temel alan bir fotoğraf anlayışı yaratmıştır. Rastgele yakın-plan her tür bozulma etkisine açık net olmayan ve genellikle doğal olmayan renklerden oluşan lomoğraflar kendi içinde bu yaklaşıma bağlı bir estetik içinde değerlendirilmektedir.
Lomographische AG tarafından Lomo LC-A dışında Holga Holga 35mm Actionsampler Frogeye Pop-9 Oktomat FisheyeFisheye2 Colorsplash Colorsplash Flash F-stop Bang SuperSampler Horizon 202 Seagull TLR ve Smena 8M modellerinin satışını sürdürmektedir.

Lomografçıların akıma sadakat anlamında şekillendirdikleri ve Lomographisce tarafından desteklenen 10 Kural bulunmaktadır:


1- Nereye gidersen git Lomo'n yanında olsun.
2- Her zaman kullan gece/gündüz.
3- Lomografi hayatınıza bir müdahale değil onun bir parçası olsun.
4- Belden çekim yap.
5- Mümkün olduğunca yakından çek.
6- Düşünme.
7- Hızlı ol.
8- Çekmeden ne geleceğini bilemezsin.
10- Aslında çektikten sonra da...
11- Kuralları boşver
 
Üst