• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mac Os – Windows Farkı

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
Mac Os – Windows Farkı

Mac ile Windows arasındaki en temel ara yüz farkı, Mac’te insanların "iş" ile "dosya" arasındaki bağlantıyı kurabiliyor olmalarıdır. Pencere Mac' de ikinci plandadır sanılanın aksine. MacOS, bu özelliğini UNIX’ ten devralmıştır. Windows' da ise tam tersine, "iş" ile "pencere" arasında bağlantı vardır. Ama ne yazık ki pencere ile dosya arasında bağlantı yok ve pencere masaüstünde kalıcı bir simgeyle canlandırılmıyor. Herhangi bir işi yaptırmak istediğinizde hangi menüden açılan pencereyle yapıldığını HATIRLAMAK zorundasınız. Ama Mac'de öyle değil: hangi klasörde, hangi simgeli hangi dosyayla yapıldığını şak diye buluyorsunuz.

PC'de Donatılar menüsündeki bir pencereye diskteki simgesinden erişmeye çalışın, perişan olursunuz,Windows, DOS'un çirkin yüzünü göstermemek için File System'i öyle bir saklamıştır ki kullanıcı arayüzünden, File System toptan ortadan kaybolmuştur. MacOS X'de ise File System her zamankinden daha esnek şekilde farklı Finder pencerelerinde el altındadır.

Mac'in en büyük üstünlüklerinden birisi de sabit menü bar. O kadar temel bir ara yüz elemanı ki, MacOS X'de bile kaldıramadılar. Contextual menu sadece ikincil bir işleve sahiptir, çünkü hangi menünün nerede saklandığını nereden bileceksiniz? Bütün zamanınız ekranda neyin içinden hangi menü çıkıyordu aramakla geçer. Sabit menu bar kadar temel bir ara yüz elemanı da tek tuşlu mouse'dur. Çünkü eliniz öğreniyor ve düşünmeden çalışıyorsunuz artık.

Mac resmiyet demektir, Windows ise avam ya da piyasa... Bütün modern büyük programlara bakın, Microsoft'unkilerden CAD/CAM programlarına, Adobe'ninkilere kadar... Hepsi önce Mac'de tutundurulup, Mac'de denendikten sonra Windows' da piyasa yapmışlardır. Bütün programlama dillerine bakın, ADA'dan, CommonLISP' e, C ve C++'a kadar... Apple'ın modern object-oriented dillere yaptığı katkı inkar edilemez. Daha Java bile bir NewtonScript seviyesine erişemedi. O tarihlerde Microsoft IBM'in müteahhidi olarak OS/2'yi yazmakla meşguldü. Windows'un, vaktiyle UNIX tekelinde olan piyasalarda rekabet şansı kazanması, Mac sayesindedir, çünkü bu işlerin UNIX'in tekelinde olmadığını ilk önce Mac ortaya koymuştur.
 
Üyelik Tarihi
25 May 2016
Konular
124
Mesajlar
3,076
MFC Puanı
8,290
Bu tür kıyaslamaları doğru bulmuyorum :sigara Windows demek rahatlık, kolaylık demek. Windows ile bir işlemi öğrenmek için çok uğraşmazsınız. Ancak Linux tabanlı uygulamalar öyle çokta kolay değildir. Kullanıcı müdahalesi ister.
 
Üst