• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mac Üzerinden Telefon Konuşması Ayarları

The Punisher

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
6 Haz 2015
Konular
785
Mesajlar
930
MFC Puanı
230
Yosemite ve iOS 8 ile hayatımıza giren yeniliklerden biri de iPhone ile yaptığımız telefon görüşmelerini Mac’imiz üzerinden yapabilmek. Yani iPhone’umuza gelen çağrılara Mac üzerinden cevap verebiliyor, ya da Mac’imizle yeni bir çağrı başlatabiliyoruz. Peki bu özelliği kullanmak için ne yapmamız gerekiyor? Nasıl arama yapabiliyor, gelen aramaları nasıl cevaplıyoruz?

“Devamlılık” (Continuity) nedir, nerede ne zaman işe yarar?
iPhone’umuza gelen çağrıları Mac ile cevaplamayı ve yeni çağrıları Mac üzerinden başlatmayı sağlayan özelliğin adı Devamlılık, yani Apple’ın Continuity adı verdiği özellik. Bu özellik sayesinde sadece çağrılar değil, SMS, iMessage gibi pek çok şeye farklı cihazlardan kolayca erişebiliyor ve tek bir cihaza bağlı kalmadan kullanabiliyoruz.

Devamlılık konusunda iPhone yerine iPad veya Mac’imizle çağrı cevaplama ve yeni çağrı başlatma konularına değineceğim. Böylece iPhone’umuzu elimize almadan, Mac’imizdeki mikrofon ve hoparlörler ile, -ama yine iPhone’umuz ve GSM operatörümüz üzerinden-, iletişim kurabileceğiz.
Kullanmak için ne gerekiyor?

Bu özelliği kullanabilmek için temelde 4 şeye ihtiyacımız var:
Yosemite destekleyen bir Mac
iOS 8 destekleyen bir iOS cihaz
Aynı Wi-Fi ağına bağlı olmaları
Aynı iCloud hesabını kullanıyor olmaları

Eğer Yosemite yüklü bir Mac, ve iOS 8 yüklü bir iPhone sahibiysek, ve her iki cihaz da aynı Wi-Fi ağına bağlı durumda ise, aramalarımızı bu iki cihaz arasında geçiş yaparak kullanabiliyoruz.
Peki şimdi gelelim bu cihazlar üzerinde yapmamız gerekenlere…

Mac’imizde yapmamız gereken ayarlar;

Mac’imizde hangi iCloud hesabını kullandığımızı kontrol etmek için Sistem Tercihleri > iCloud içerisinde karşımıza gelen bilgilere göz atabiliriz.

Burada kullandığımız iCloud hesabının iPhone’umuzda kullandığımız iCloud hesabı ile aynı olması gerekiyor.
Ayrıca FaceTime uygulamasını açtıktan sonra FaceTime menüsünden Tercihler’e tıkladığımızda karşımıza gelen pencerede “iPhone’da Hücresel Aramalar” kutucuğunun işaretli olduğundan emin olmamız gerekiyor.

Bu kutucuk işaretli olmazsa, aynı ağda olsak ve aynı iCloud hesabını kullanıyor olsak dahi Mac’imiz çalmıyor ve çağrıyı cevaplayamıyor, çağrı başlatamıyoruz.
Bunun altında yer alan “Yeni aramaları şurdan başlat” kısmı ise, Mac’imiz üzerinden birisini aradığımızda karşı tarafın telefon ekranında çağrının nereden geliyor olarak görüneceğini seçiyoruz. Bunu telefon numaramız olarak bırakmak en kolayı olacaktır.

iPhone’umuzda yapmamız gereken ayarlar
iPhone’umuzda da yapmamız gereken çok fazla bir şey yok diyebiliriz. Mac’te olduğu gibi, öncelikle iCloud hesabımızı kontrol etmek için Ayarlar > iCloud içerisine göz atıyoruz.

Ayrıca Ayarlar > FaceTime içerisinden “iPhone Hücresel Aramalar” seçeneğinin açık olması gerekiyor.
 
Üst