• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Malatya Şehitlikleri

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jade

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
13 Yıl 6 Ay
Mesajlar
7,562
Tepkime puanı
2,190
Askerî Şehitlik



Malatya il merkezinde, Paşa Köşkü semtinde, Şehir Mezarlığı içerisinde bir bölüm şehitlik olarak ayrılmıştır. Bu şehitlikte XX. yüzyılda şehit düşenler de bulunmaktadır. Bu şehitler arasında Kıbrıs şehitlerinden Kemal Özalper de bulunmaktadır.


Kırk Kardeşler Şehitliği


Malatya Battalgazi ilçesindeki mezarlık şehitlik olarak nitelenmiştir. XIII.yüzyıla tarihlendirilen buradaki mezarlar Battalgazi Belediyesi tarafından çevresi bir duvarla çevrilmiş ve koruma altına alınmıştır.


Buradaki 40 mezarın Selçuklu döneminden kaldığı sanılmaktadır. Mezar taşlarının konumları, üzerlerindeki yazı ve motifler de Selçuklu dönemine işaret etmektedir.
 
Geri
Üst