• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mermi hızında tren geliyor!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Tüplerin içinde saatte 600 kilometre hızla gidecek vakum tren 32 şeritli otoban işlevi görecek.

Çin' de "Vactrain" olarak adlandırılan vakum tren, içinde hava olmayan bir tüpün içinde hareket ediyor. Chengdu kentinde bulunan Jiaotong Üniversitesi uzmanları tarafından geliştirilen tren, tıpkı hızlı trenler gibi manyetik gücü ile hareket ediyor. Trenin şehirler arası yolların 4.5 metre üzerine inşa edilmesi planlanıyor. Vakum trenin içindeki 6 kişilik kabinler manyetik itiş gücüyle mermi gibi 0'dan 600 kilometre hıza 17 saniyede çıkabiliyor. Böylece 4 saat süren New York -Washington arasındaki 400 kilometrelik mesafe yarım saate iniyor. Son teknoloji bilgisayarla kontrol edilen yolculukta kaza riski de minumum düzeye indiriliyor. Vakum trende tek tüpün 32 şeritli bir otobana bedel olduğu belirtildi. 10 yıl içinde operasyonel hale getirimesi planlanan vakum trenler, su altında tüplerle kıtalar arası yolculuğa da uygun hale getirilecek.

Tekerlekleri yok

Vakum treni, otoyolların 4.5 metre üzerine kurulacak. Hızlı trenlere göre daha basit olan vakum treni havasız tüpün içinde hareket edecek.
 
Üst