• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Meteorolojiden 3 kritik uyari.

Üyelik Tarihi
20 Ocak 2009
Konular
461
Mesajlar
1,226
MFC Puanı
40
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 8 ila 14 derece olmak üzere doğu bölgelerde azalacağı, batıda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın; yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak yağışlı (15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı (13)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (19)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (22)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (10)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (15)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu (16)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı (19)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Muğla, Aydın ve Denizli çevreleri ile ilk saatlerde Manisa'nın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle ve akşam saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay ile Adana'nın doğu kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile Bitlis, Hakkari ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgarın; sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgede yer yer toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın ilk saatlerde güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
Üst