Herkül
Admin
- Üyelik Tarihi
- 4 Haz 2013
- Konular
- 8,797
- Mesajlar
- 29,749
- MFC Puanı
- 17,460
Meyhane pilavı tarifi
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı mısır özü yağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İnce doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ve ince doğradığınız sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Tereyağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
Son olarak yıkanmış bulguları da ilave ederek 2 dakika kadar kavurun, 3 su bardağı kaynar su ekleyerek kapağı kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Yarım saat kadar demlenmeye bırakın, sıcak olarak servis yapın.
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı mısır özü yağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İnce doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ve ince doğradığınız sivri biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Tereyağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
Son olarak yıkanmış bulguları da ilave ederek 2 dakika kadar kavurun, 3 su bardağı kaynar su ekleyerek kapağı kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Yarım saat kadar demlenmeye bırakın, sıcak olarak servis yapın.