• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Microsoft(TM) Windows Kayıt Defteri Editörünü "Not Tutma Yazılımı" Olarak Kullanma

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Forum Yaşı
6 Yıl
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
___________________________________________________________________________________________________________

Not:

Az sonra aşağıda anlatılacak nasıl yapılır?/kullanılır? konusu, sanal alemdeki Web Sitelerin içinde "İLK KEZ" burada yayınlanacaktır.İsteyenler Google'den aratma yapabilirler....

___________________________________________________________________________________________________________
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Adımlar:

Adım_1 :

Klavyeden
Kod:
WinLogo +R = Windows Çalıştır
kutucuğu açılır.

1.png

Adım_2:

Windows Çalıştır kutuğunun text kutusuna
Kod:
regedit
yazılır.

2.png

Adım_3 :

Açılan Windows Kayıt Defteri editörün'de "kendi kullanıcı hesabınızın" ayarlarının saklı tutulduğu ;

Kod:
HKEY_CURRENT_USER
ana anahtarına bir alt ana anahtar ekleyin ve adını kendinize göre değiştirin. (aşağıdaki örnek'te Benim Notlarım olarak değiştirilmiştir, TRWE_2012 tarafından.......)

3.png
Şimdi alt ana anahtar'a bağlı , dilediğiniz kadar alt anahtarlar oluşturun ve bunları kendinize göre isimlendirin.Yukarıdaki örnekte;
Benim Notlarım adlı alt anahtar'a bağlı üç adet Notlarım_1/_2/_3 oluşturulmuştur.

Adım_4 :

Üçüncü adım'da oluşturduğunuz alt anahtarlardan birine tıklayıp , sağ bölümdeki gibi boş bir alan'a sağ tıklatıp, açılan sağ menü'den "Çoklu Dize Değeri" komut yordamını verin Windows'a.....

4.png
Ekran görüntüsünde daha önce'den oluşturulmuş multi-string değerleri görülmekte...

Adım-5:

Aşağıdaki görüntü'de dördüncü adım'da oluşturulan Çoklu Dize Değerine , DENEME NOTU ismi şeklinde isimlendirilmiş ve çift tıklanarak, basit bir durum notu yazılarak, not düşülmüştür.

5.png

Bu benzersiz, TRWE_2012 tarafından Windows XP'den beri kullanılan özellik sayesinde notlarınızı, kimsenin aklına dahi gelmeyecek bir yerde saklayabilir, yedekleyebilir (Windows kayıt defteri menüsü >> Dosya>>Ver komutu) , geri yükleyebilirsiniz. (Windows kayıt defteri menüsü >> Dosya>>Al komutu)

Windows kayıt defterini bu şekilde kullanımının , sistemin geneline bir zararı yoktur.Çünkü oluşturacağınız özel anahtarlar/alt anahtarlar ve çoklu dize değerinin özel içerikleri , Windows İşletim Sisteminde "TANIMLI DEĞİLDİR" , bundan dolayı Windows bunları "YOKSAYACAKTIR" ...

Not:

Bu forum konusunun her hakkı TRWE_2012 ve megaforum web sitesine aittir.

• Beğen
Tepkiler: Nur
Geri