• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Microsoft Windows 7'de Ekran Kartının RAM Kullanım Boyutunu Öğrenme

TRWE_2012

لِيَغْفِرَ لَكَ اللّٰهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِك
Moderatör
Forum Yaşı
6 Yıl

Windows 7'de Ekran Kartı Boyutu Öğrenme​

Windows 7 işletim sisteminde kaç gigabyte veya megabyte ekran kartı bulunduğunu ve ekran kartımızın paylaşımlı mı paylaşımsız mı olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz.

Windows 7 Adım Adım Ekran Kartı Boyutu Öğrenme :​

1.Masaüstü'ne geliyoruz Sağ Tık yapıyoruz >> Ekran Çözünürlüğü
Win7-1.jpg

Ekran Çözünürlüğü >> Gelişmiş ayarlar...

Win7-2.jpg

Açılan pencerede Ayrılmış Video Belleğine bakarak bilgisayarımızda kaç megabyte veya gigabyte ekran kartımız olduğunu öğreniyoruz.

Win7-3.jpgAyrılmış video belleğinde değer yazmıyorsa ekran kartınız paylaşımlı veya harici olarak ekran kartınızın bulunduğunu biliyorsanız ekran kartı driver'inizi yüklemeniz gerekmektedir.

Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 Hakkında Bilgilendirme​

Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100, Mobile Intel 965GM (500MHz çekirdek hızına sahip) ve 960GM (400MHz) çipine entegre edilmiş onboard bir kart (Merom için Core 2 mimarisi). GMA 950’nin yeni nesil serisi. En ilginç olanı ise tamamen programlanabilir bir aktarım hattına sahip olması. DirectX 9 ve DirectX 10 desteğin ile (15.9.0.1472 driver sürümünden sonra) HDR ve Hardware Transform Lightning – önceki modeller sadece T&L ‘ye sahipti – Windows Vista Premium Uyumlu ( Aero arayüzü). Performansı GMA 950’ye nazaran çok daha iyi.

13.5 Wattlık enerji tüketimi diğer modellere nazaran düşük, çünkü tüm chipset fonsiyonlarını barındırmaktadır.

GMA Seri
Graphics Media Accelerator (GMA) 4700MHD10 @ 0.64 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500MHD10 @ 0.53 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) 4500M10 @ 0.4 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) X31008 @ 0.5 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) 9504/0 cores @ 0.25 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) 9004/0 cores @ 0.4 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) 6004 @ 0.4 GHz
Graphics Media Accelerator (GMA) 5004 @ 0.2 GHz
Kod adıCrestline
MimariGen. 4
Pipelines8 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı500 MHz
Paylaşımlı bellekhayır
APIDirectX 10, Shader 3.0
Anlık tüketim13.5 Watt
teknoloji90 nm
ÖzelliklerGenel Özellikleri: Transform ve Lighting Hardware desteği, 32 Bit Floating Point kesinliği, 16xAF, Occlusion Query, Hardware Clipping, DX10, DirectX9, OpenGl 2.0, Hardware MPEG2 und WMV9 acceleration, 300 MHz RAMDAC, 2 25-112 MHz LVDS Transmitter, 2 DVO Encoder, TV Encoder
Duyurulma Tarihi09.05.2007 = 5504 days old
Üreticinin sayfasına git
Kod:
http://www.intel.com/cd/products/services/emea/deu/centrino/duo/342969.htm

Kaynak :
Kod:
https://www.notebookcheck-tr.com

Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 Sürücü Güncelleştirme​

Microsoft Update Kataloğu Web Sayfası (Veritabanı)

Kod:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=Graphics+Media+Accelerator

Geri