-
-
-
- MFC Puanı
- 16,350
Merhabalar
Bugün, bir süre önce GNU-Linux İşletim Sistemi Mint 19.3'e kurduğum ve not defteri olarak kullandığım "phpBB Forum" sitesinin aynısını, bu sefer yaklaşık 6 ay önce kurup, gerekli kayıt defteri optimasyonlarını ve iyileştirmelerini yaptığım ve ondan sonra'da bir daha girmediğim (yaklaşık 6 ay, 13 gün 28 saat 10 dk 5 saniye) Microsoft Windows İşletimlerin en kararlı sürümlerinden olan "Windows 7 Ultimate SP1 Edition x86 İşletim Sistemine kurdum.GNU-Linux'daki "MariaDB Veritabanı" olan "trwe2012db" phpAdmin Veritaban kontrol yazılımından yeni sistem'e yükledim.
Böyle iki farklı işletim sistemi arasında veritaban transferi ile senkronizasyon sağlanmış oldu.
Aşağıdaki resimli anlatım temel düzeyde, boş bir MariaDB Veritabanı üzerinden , phpBB Forum'un yerel makineye (localhost yada 127.0.0.1) nasıl kurulacağını izahlandırır.
İyi okumalar ve uygulamalar
1.ADIM : Yazılım Paketinin Resmi Web Sayfasından İndirilmesi
XAMPP, 32 bit veya 64 bit sürümler için Windows, Linux ve Mac OS x için mevcuttur. Windows 10, Windows 8, 7 ve Vista'yı da destekler. XAMPP'yi aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
En son sürüm Windows XP veya 2003'ü desteklemez. Eski sürümler
mevcuttur .Linux ve OSX kullanıcıları, aynı yerden indirebilir ve GNU-Linux'a yükleme klavuzunu
adresinden indirebilirsiniz.
Yazılımın 32bit sürümünün sistem'e indirilmesi

ADIM -2 : Yazılımın setup.exe dosyasının yönetici olarak başlatılması

ADIM -3 : Yazılım kurulum öncesi kullanıcıya UAC'ın etkin olduğunu ve yazılım standart C:\Program Files ve C:\Program Files(x86) dizinin içine kurulmamasını ve kurulursa bazı yazma - okuma izinleri sorunlarının çıkacağını uyarı şeklinde bilgilendirmektedir.

ADIM-4 : Kurulum Başlıyor.... Ekran görüntülerindekini aynen uygulayın kendi sisteminize.....

Yazılım paketinin kurulumu tamamdır.
Pekiyi bu yazılım paketi hangi web bileşenlerinden oluşturulmuştur.
XAMPP Yazılım Paket Bileşenleri
+ Apache 2.4.38
+ MariaDB 10.1.38
+ PHP 7.3.2 (VC15 X86 32bit thread safe) + PEAR
+ phpMyAdmin 4.8.5
+ OpenSSL 1.1.0g
+ ADOdb 518a
+ Mercury Mail Transport System v4.63 (not included in the portable version)
+ FileZilla FTP Server 0.9.41 (not included in the portable version)
+ Webalizer 2.23-04 (not included in the portable version)
+ Strawberry Perl 5.16.1.1 Portable
+ Tomcat 7.0.56
+ XAMPP Control Panel Version 3.2.2 by hackattack142
+ XAMPP mailToDisk 1.0 (write emails via PHP on local disk in <xampp>\mailoutput. Activated in the php.ini as mail default.)
Pekiyi yazılımın sistem gereksinimleri nelerdir.Yani yazılımın Windows İşletim Sisteminde tam randımanlı çalışabilmesi için gerekli gereksinimler
1.Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable :
2.64 MB RAM (Önerilen 512 MB Ve yukarısı)
3.750 MB boş disk alanı
4.Windows XP, VISTA, Windows 7, Windows 8, Windows 10
DEVAMI VAR.....(Lütfen konu tamamen oluşturulana kadar "forum'sal mesaj yazmayın ki " konu bütünlüğü bölünmesin.....
Bugün, bir süre önce GNU-Linux İşletim Sistemi Mint 19.3'e kurduğum ve not defteri olarak kullandığım "phpBB Forum" sitesinin aynısını, bu sefer yaklaşık 6 ay önce kurup, gerekli kayıt defteri optimasyonlarını ve iyileştirmelerini yaptığım ve ondan sonra'da bir daha girmediğim (yaklaşık 6 ay, 13 gün 28 saat 10 dk 5 saniye) Microsoft Windows İşletimlerin en kararlı sürümlerinden olan "Windows 7 Ultimate SP1 Edition x86 İşletim Sistemine kurdum.GNU-Linux'daki "MariaDB Veritabanı" olan "trwe2012db" phpAdmin Veritaban kontrol yazılımından yeni sistem'e yükledim.
Böyle iki farklı işletim sistemi arasında veritaban transferi ile senkronizasyon sağlanmış oldu.
Aşağıdaki resimli anlatım temel düzeyde, boş bir MariaDB Veritabanı üzerinden , phpBB Forum'un yerel makineye (localhost yada 127.0.0.1) nasıl kurulacağını izahlandırır.
İyi okumalar ve uygulamalar
1.ADIM : Yazılım Paketinin Resmi Web Sayfasından İndirilmesi
XAMPP, 32 bit veya 64 bit sürümler için Windows, Linux ve Mac OS x için mevcuttur. Windows 10, Windows 8, 7 ve Vista'yı da destekler. XAMPP'yi aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
Kod:
https://www.apachefriends.org/download.html
En son sürüm Windows XP veya 2003'ü desteklemez. Eski sürümler
Kod:
https://sourceforge.net/projects/xampp/files/XAMPP%20Windows/1.8.2/
Kod:
https://www.atechtown.com/install-xampp-on-linux/
Yazılımın 32bit sürümünün sistem'e indirilmesi

ADIM -2 : Yazılımın setup.exe dosyasının yönetici olarak başlatılması

ADIM -3 : Yazılım kurulum öncesi kullanıcıya UAC'ın etkin olduğunu ve yazılım standart C:\Program Files ve C:\Program Files(x86) dizinin içine kurulmamasını ve kurulursa bazı yazma - okuma izinleri sorunlarının çıkacağını uyarı şeklinde bilgilendirmektedir.

ADIM-4 : Kurulum Başlıyor.... Ekran görüntülerindekini aynen uygulayın kendi sisteminize.....

Pekiyi bu yazılım paketi hangi web bileşenlerinden oluşturulmuştur.
XAMPP Yazılım Paket Bileşenleri
+ Apache 2.4.38
+ MariaDB 10.1.38
+ PHP 7.3.2 (VC15 X86 32bit thread safe) + PEAR
+ phpMyAdmin 4.8.5
+ OpenSSL 1.1.0g
+ ADOdb 518a
+ Mercury Mail Transport System v4.63 (not included in the portable version)
+ FileZilla FTP Server 0.9.41 (not included in the portable version)
+ Webalizer 2.23-04 (not included in the portable version)
+ Strawberry Perl 5.16.1.1 Portable
+ Tomcat 7.0.56
+ XAMPP Control Panel Version 3.2.2 by hackattack142
+ XAMPP mailToDisk 1.0 (write emails via PHP on local disk in <xampp>\mailoutput. Activated in the php.ini as mail default.)
Pekiyi yazılımın sistem gereksinimleri nelerdir.Yani yazılımın Windows İşletim Sisteminde tam randımanlı çalışabilmesi için gerekli gereksinimler
1.Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable :
Kod:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5582. Please ensure that the VC++ 2008 runtime
2.64 MB RAM (Önerilen 512 MB Ve yukarısı)
3.750 MB boş disk alanı
4.Windows XP, VISTA, Windows 7, Windows 8, Windows 10
DEVAMI VAR.....(Lütfen konu tamamen oluşturulana kadar "forum'sal mesaj yazmayın ki " konu bütünlüğü bölünmesin.....