• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Moğolistan’da, yeni kazı çalışması ..

Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
756
Mesajlar
2,125
MFC Puanı
210
Moğolistan’da, yeni kazı çalışması Türk tarihine ışık tutacak!

Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Nalayik bölgesinde Türk tarihine ışık tutacak yeni kazı çalışması başlayacak. Koruma altına alınan Tonyukuk anıtları alanında yapılacak kazıya Türk ve Moğol arkeologlar katılacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Moğolistan Bilimler Akademisi arasında geçtiğimiz Mayıs ayında konuyla ilgili protokol imzalandı. Dokuz Eylül Üniversitesi adına ve maddi desteğinde yapılacak olan kazılarda amaç; Bilge Tonyukuk’un anıt mezarına ulaşmak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kafkasya Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Semih Güneri: “Bu önemli kazı izninin alınabilmesinde Altay Dağları bölgesindeki 13 yıllık çalışmalarımız ve Moğolistan Altay Araştırmaları Enstitüsü’nün de tek Türk üyesi olmam sağlamış olabilir. İlk planda kazmayı planladığımız kurganda (soylu mezarı) hiç birşey bulamayabiliriz. Ama bunca yıllık bölgedeki deneyimlerimiz bu kazılarda Türk Tarihi'ni aydınlatacak önemli bulgulara ulaşacağımızı bize haber veriyor” dedi.

Kazı çalışmaları önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.


1809559_1.jpg


1809559_6.jpg


1809559_5.jpg
 
Üst