• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

MORTAL KOMBAT 1 ARCADE

Üyelik Tarihi
17 Mar 2013
Konular
57
Mesajlar
138
MFC Puanı
0
mortalkombat1.jpg


Mortal Kombat (MK), Midway yapımı dövüş oyunu. Dijitize edilmiş grafiklerden oluşan karakterleri ve şiddet içeren yapısı ile bilinmektedir. İlk olarak atari konsollarında çıkmış ve elde ettiği hayran kitlesine karşılık serinin diğer oyunları bilgisayarlara da uyarlanmıştır. Çıkışında yarattığı farklılık, zamanının oyunlarında, grafikler hep çizim iken ilk defa bir dövüş oyununda birebir gerçek resimlerden oluşan hareketli animasyonlar ile yaratılmış karakterler barındırmasıydı. Karakterlerin gerçek görünümleri kadar hareketlerindeki akıcılık ve gerçeklik oyunun kendine has abartılı kan efektleri ile birleşince başına geçen herkesi sürükleyen bir oyun olmuştur.

Johnny Cage - Daniel Pesina
Liu Kang - Ho Sung Pak
Sub-Zero - Daniel Pesina
Scorpion - Daniel Pesina
Raiden - Carlos Pesina
Lt. Sonya Blade - Elizabeth Malecki
Kano - Richard Divizio

Shang Tsung (boss) - Ho Sung Pak
Reptile (hidden character) - Daniel Pesina
Goro (sadece Game Boy da, diğerlerinde alt-patron) - Stop-motion


Mortal Kombat 1'den Çok Önce [değiştir]
Shao Kahn'ın Edenia'yı başarısız ele geçirme planlarından sonra gözünü Earthrealm'a çevirir.Shao Kahn , Mortal Kombat Turnuvalarını düzenlemesi için Shung Tsung'u gönderir. Bunu fark eden Raiden Earthrealm'ı korumak ve Shao Kahn'ın planlarını engellemek için en iyi savaşçıları organize eder. Sonunda Liu Kang Shung Tsung'u turnuvada yener. Ve uzun süreler boyunca Mortal Kombat'ın gerçek şampiyonu olur. Fakat Shung Tsung'un yeni gizli silahı olan , bir Shokan Prensi olan Goro , devam eden 9 Turnuvayı kazanır.
Bütün bu zaferlerden sonra Quan Chi , Sub-Zero'yu Antik Amulet'i alması için görevlendirir. Fakat Amulet , sanılanın aksine çok özel güçlere sahiptir. Bunu bilmeyen Sub-Zero Amulet'i Rüzgar,Toprak,Ateş ve Su Tanrılarını büyük bir yetenekle yenerek Amulet'e kavuşur.Sub Zero Quan Chi'ye , Quan Chi de Shinnok'a Amuleti teslim eder.Herşeyi öğrenen Raiden Amulet'in gizli gücünü bilmektedir ve Sub-Zero yu yaptığı hata karşısında uyarır.Sub-Zero hem Quan-Chi'yi , hem de Shinnok'u yenerek Amulet i geri alır.Böylece barış tekrar Sub-Zero sayesinde gelmiş olur.
Mortal Kombat 1 [değiştir]
2 Yıl aradan geçtikten sonra Earthrealm'ı korumak ve 10. Turnuvaya katılmak isteyen yeni savaşçılar çıkar . Lui Kang , Sonya Blade ve Johnny Cage , turnuvaya katılırlar. Ek olarak ailesi ve klanı katledilen Scorpion ile , Amulet i tekrar emin ellere teslim eden Sub-Zero da katılmıştır. Raiden'in yardımları ile Lui Kang Shung Tsung u Turnuva da yener.Böylece Earthrealm özgürlüğüne kavuşmuş olur , kısa bir süreliğine ...


Oyun MAME32 Emulator programları aracılığıyla bilgisayarda oynanabiliyor
 
Üst