Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Motorlu Taşıtlar Vergisi

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,911
Motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde çok ses getiren bir açıklama yapılmıştı. Maliye Bakanı Naci Ağbal yüzde 40’lık bir zammın olacağını duyurmuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Motorlu Taşıtlar Vergisi zammının Bakanlar Kurulu'nda yeniden görüşüleceğini açıkladı. Zammın tüm araçlara uygulanacağının anlaşılmasının üzerine hükümetten bir açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yüzde 40'lık MTV zammını sadece 2018'de alınacak yeni araçlar için geçerli olacağını söyledi. MTV zammı ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) yüzde 40’lık artışın aşağı çekileceğini açıkladı.

Evet Değerli Arkadaşlar, Motorlu Taşıtlar Vergisinin %40 artış olması hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,388
bisiklete binin ey millet :D benzin derdi yok mtv si cartı curtu yok :D hoş bizim millet arsız kim çevircek pedalı tuvalete bile arabayla gircekler nerdeyse :D
zevkini süren cezasına katlanır

Herkül

Canım Dedem
Admin
  • MFC Puanı
    62,226
Bu taktiğe, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek denir. %40 söylenir aslında daha az zam yapılacaktır ama a zam oranı bile tepkiye neden olacağı için yüksek bir rakam ortaya çıkarılır sonra istedikleri rakama düşürdük deyip amaca ulaşılır.

Maliyeye en güzel gelir Vergiler olduğuna göre her yıl yüksek zamlara devam edileceği gözüküyor. Nasıl olsa sesi soluğu çıkmayan bir millet var vur abalıya al ağzından lokmayı......

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Şimşek resmen dedi ki, ya bu zam olacak ya da dışarıdan borç alacağız. :sigara Devlet için güzel gelir kapısı bu otomobiller. :sigara

daimy2017

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
zam oranı yüzde 40 tan daha az oldu, bildiğim kadarı ile 1.6 otomobiller için yüzde 25 oldu (benim araba 1.6, bundan dolayı ona dikkat ettim sadece). Bu tür tüketim vergileri (özellikle otomobil ve yakıt için) zenginlerden gelir vergisinin toplanamadığı için artıyor, yani vergiyi orta sınıf, kamu çalışanları, vs. ödüyor.

Joe.

.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    406
Ben önümüzdeki yıllarda , yerli otomobil üretimi başladığımız için eğer ileride devlerden birisi olursa . Otomobil fiyatlarının hak ettiği değere düşeceğine inanıyorum.

Üst Alt