• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Muhabbet Kuşuna Banyo Yaptırırken Bilmeniz Gerekenler

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Petshoplardan alacağınız muhabbet kuşu banyoluğunun yarısına kadar ılık su koyun. İlgisini çekmesi için içine sebze yaprakları veya oyuncak koyabilirsiniz.


Muhabbet kuşunuzun el eğitimi varsa lavabonun yanına gidin ve musluğu hafifçe açın. Suyun ılık olduğundan emin olun. Kuşunuz sıçrayan su damlaları ile yıkanacaktır.


1 adet sprey şişesi bulun. Sprey şişelerini büyük marketlerde ve bahçe malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsiniz. Ucuzdur ve bulut şeklinde su püskürterek kuşunuzun banyo yapmasını sağlar.



1. Banyo için uygun bir gün seçin. Kuşunuzun kolayca kurulanabilmesi için güneşli ve sıcak bir gün olmalıdır . Soğuk günlerde banyo yaptırmaktan kaçının.

2. Kuşunuz suyu seviyorsa banyoluğa girip dakikalarca içinde oyun oynayarak yıkanacaktır. Eğer banyoluğa girmiyorsa spreyleme yoluyla kuşunuzu yıkayabilirsiniz. Yıkamak derken sırılsıklam olmalarına gerek yoktur. 3 ya da 4 kısa spreyleme yeterli olacaktır.

3. Muhabbet kuşunuzu kurulamanın 2 yöntemi vardır:

– Eğer hava sıcaksa kendi kendine kurumasına izin verin. Kuşunuz gagasıyla tüylerini kurulayacaktır.

– Eğer hava soğuksa veya çok ıslak olduğundan dolayı endişeleniyorsanız, kuşu sıcak bir odada tutun ama sakın direkt olarak bir ısıtıcının önüne koymayın. Eğer kuş eğitimliyse bir havluyla nazik bir şekilde kurulayabilirsiniz. Değilse kafesine yakın bir yerde gece lambası yakarak ampulünsıcaklığından yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

4. Kuşunuz tüylerine çeki düzen vermek için, kendisini kabartacak, gagasıyla ve ayaklarıyla tüylerini düzeltecektir. Bu kısımda sizin müdahale etmenize gerek yoktur.

5. Temiz muhabbet kuşunuz artık dinlenmeyi hakediyor. Biraz darı, lezzetli meyve ve sebzelerle kuşunuzu ödüllendirebilirsiniz.




İpuçları:

– Muhabbet kuşunuzun banyo yapmayı sevmesi bağ kurmanıza yardımcı olur.

– Sprey şişesinin en son evi temizlemek için kullandığınız kimyasal maddeler içerenlerden olmadığından emin olun. Kuşunuzun bu maddeler yüzünden hasta olabilir. Şişenin içinde kimyasal maddelerden kalmış bir kalıntı içermemesine dikkat edin.

İlk aldığınızda bir kaç kere olmak üzere her kullanımdan sonra iyice yıkayın.

– Spreylerken veya banyo yaptırırken ılık su kullandığınızdan emin olun.

– Hergün banyo yaptırmaktan kaçının. Haftada bir ya da 10 günde bir kuşunuza banyo yaptırabilirsiniz.


Kuşunuzun banyo yapmak isteyip istemediğini hareketlerini gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Eğer suluğundaki suyla yıkanmaya çalışıyorsa, oda sıcaklığına dikkat ederek banyoluğunu kafesin içine koyabilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
üstüme alınasım geldi be :(...

sağolasın:D
 

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Hahah yok estağfurullah :D
 
Üst