Peony
Onursal Üye
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
- Konular
- 12,075
- Mesajlar
- 34,903
- MFC Puanı
- 57,450
Keki İçin:
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 bardaktan bir parmak eksik toz şeker
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 su bardağı un.
Dolgusu İçin:
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker (isteğe göre azattılabilir-çoğaltılabilir)
1 paket vanilya.
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı hindistan cevizi.
Yapılışı
Bir kabın içine sıvı yağı sütü toz şekeri kakaoyu koyalım ve blender ile çırpalım.(bu karışımdan yarım su bardağı ayıralım)
Kalan karışıma yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edelim.
Sonra vanilyayı unu kabartma tozunu koyalım ve çırpalım.
Orta boy bir borcamı yağlayıp hazırladığımız karışımı içine döküp önceden ısıtılmış 175° fırında pişiriyoruz.(kürdanla kontrol edelim)
Mikro dalga fırında pişirecekseniz orta derecede 6 dakika yeterli oluyor.
Kek soğuduktan sonra kabından çıkaralım ve üst kısmından çok ince olacak şekilde bir kapak keselim.
Keki tekrar kalıba koyup içini kaşıkla ya da bıçakla oyarak çıkaralım. (çıkan kek kırıntılarını muhallebiye ilave edip değerlendirelim)
Dolgusu için; tencereye tüm malzemeyi koyup karıştıralım ve ocağa koyalım.
Kaynayıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirip ılımaya bırakalım.
Muhallebinin kabuk bağlamaması için blender ile çırpalım.
Hazırladığımız muhallebiyi kekin içine dolduralım ve daha önce kekin üst kısmından kestiğimiz kapağı kapatalım.
Keki buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim ve daha sonra keki servis tabağına ters çevirelim.
Daha önce keki hazırlarken ayırdığımız yarım su bardağı karışımı kekin üzerinde gezdirelim.
Muhallebi Dolgulu Kekimizin üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.