• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

MUSKA

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Peygamberimiz Aleyhisselam rahatsızlıkların bazılarına, bazı sahabelerin nefes etmelerini, okumalarını, kağıda, muskaya bazı şifa ayetlerinin yazılmasını tavsiye etmiştir.
Resulullah Efendimiz Aleyhisselam sahabelerle beraber otururken, birden biri koşarak geldi "Beni akrep soktu" deyince, sahabelerden bir tanesi "Ya Resulullah, ben rukye yapabilirmiyim." dedi. İzin alınca , rukye yaptı, okudu, nefes etti. Rahatsızlık giderildi. Resulullah Aleyhisselam beyan etti: Sizden her kimin, kardeşine yardımcı olmaya gücü yeterse yapsın.
Asrı saadet zamanında Hz. Peygamber Aleyhisselam kötülüğe ve şerre sebep olabilecek nüsha ve rukyeyi yasaklamıştır.
Hayır, iyilik ve sağlığa faydalı olabilecek nüsha ve rukyeye ise izin vermiştir.
Hz. Aişe (R.a) validemize nazar isabet edip, rahatsız olduğunda, Hz. Peygamber Aleyhisselam ona nüsha yazılmasını ve bunu üzerinde taşımasını tavsiye etmiştir. Nüsha dediğimiz şey, bir kağıda Kuran-ı Kerimden şifa verici ve koruyucu ayetlerin yazılması ile bunun üzerine nefes edilmesidir.
Burada dikkat edilmesi gereken husus, sadece kağıda yazı yazmak sureti ile bir tesir meydana gelmez. Bunu yazan kişilerin metafizik alem ile irtibatlı olması gerekir.Yazılanlara manyetik bir nefes edilmesi işlem için geçerlidir. Çünkü, kimi insan nefesiyle, kimisi gözleriyle, kimisi elleriyle manyetik akım vererek cinlerden veya havadan gelen manyetik akımın sebep olduğu rahatsızlığı yok ederler.
Kuran-ı Kerim'deki mevcut ayetlerden, eski zaman alimlerinin derlemelerinden faydalanılarak insanların manevi hastalıklardan kurtulması ve şifaya kavuşması için, temiz bir kağıda yazılan üçgen, kare gibi değişik şekillerde katlanan, yedi kat muşambaya, deriye, bal mumuna sarılarak boyun, bele yada bir yere asmak suretiyle uygulanan değişik şekillerde enerji yüklü yazılara denir.
Araştırma neticesinde muska dediğimiz kağıtlarda yazılı rumuz ve işaretlerin, cinlerle doğrudan irtibat kurar, bir çeşit adres veya hedef gösterme, vazife bildirme görevi de yapan bu muskalar İslamdan sonra ayet ve duaların yazılması ile biraz değişikliğe uğramıştır.
Cinlerin metafizik alemden fizik alemine geçmelerinde büyü, sihir ve muskaların mühim bir rolü vardır.
Büyü ve muskaların olduğu her yerde ister istemez bir cini vaka olayı mutlaka tespit edilir.
Muska yazımında önemli olan, yazan kişinin niyetidir.
Kişinin iman gücü ve yazmak için alınmış olduğu yetki, önemli bir rol oynar.
Muskanın yazımında gün, ay, güneşin konumu gibi bir takım önemli hususlar içermektedir.
Muska artık günümüzde, genelde kötü niyetli işlerde kullanılmaktadır. Bunun nedeni olarak yazan kimselerin yazım için gerekli şartları yerine getirmeden, daha önceden yazdığı yazıları çoğaltarak, insanlara vermesi, çıkar amaçları doğrultusunda kullanmaya başlanılmıştır. Oysaki bir muska, yazılmadan önce kişinin isteklerinin doğruluğu emin olunup, daha sonra yazılmaya başlanılması gerekmektedir.
Greklerde, Mezopotamya ve Orta Doğuda, İran ve Hindistanda kullanılan, geliştirilen, metafizik alem ile irtibat sağlayan bir nevi özel şifrelerdir.
Bu ilimler zamanla ilim sahibi zümreden, cahil zümreye geçtiğinden gerçek manaları unutulmuş, uydurma şekiller zannedilmiştir.
Hz. Peygamber Aleyhisselam Efendimiz, rahatsızlığı olan birçok kişiye Kuran ayetlerini okumuş, bunların yazılarak taşınmasında herhangi bir mahsur olmadığını belirtmiştir.
Yanlış bir bilgi sonucu yazılacak bir muska kişinin belki de geleceğini tamamen etkileyip farkında olmadan, yazan ve de yazdırana zarar vermesi mümkündür.
İyilik için istenilen kötülüğe, yada bunun tam tersi olması çok yüksek bir ihtimaldir. Bir muska yazıldığında taşıyan kişiye rahatsızlık vermesi durumunda sirke ile yıkayıp yada kaynatılmış gül suyuyla yıkayıp, akar bir suya atılmalıdır. Unutulmamalıdır ki yakmak, çöpe atmak gibi durumlar yanlıştır.
Yazılan bir muskanın etkisinin bir, dört, yedi yıl gibi zaman sürmesi muhtemeldir. Bazı hocaların özellikle cinci hocaların garip yazılar yazarak, bunları cinlerin yazdığı gibi komik bir durumu size söyleyebilmeleri gibi durumlar yanlışlıktan da ötedir.Şimdiye kadar edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak, yorumumuz şu ki;
"Bazı kişiler şimdiye kadar sadece psikolojik, baş ağrılarına v.b. olaylara muskaların fayda ettiğini görmüştür.
Bizim izlenimlerimiz ise ayetleri okuyan insanların daha fazla fayda görmesi yönündedir.
Muskayla ilgili çok çarpık örnekler vermek mümkündür.
Unutulmamalıdır ki kişi kendine verilen gücü kullanarak,her dertten kurtulması mümkündür.
İstediğiniz için iradenizi kullanmanız ve de inanç yönünde dualar ederek gerçeğe ulaşmanız ve başarmanız mümkündür.
Size sunulan bir muska yazan yazım şeklini, akıl ve mantığınız onaylamıyorsa, biliniz ki, yanlışa doğru gittiğinizi unutmamanız gerekmektedir.
Kuran-ı Kerim'de ayet okumanızı söylerken,yazdığımız yazıları taşımanın bir fayda veremeyeceğini anlayacağınız kanısındayım. Ancak, yazdırılan ayetleri düzenli olarak, veren kişinin tarif edeceği şekilde okumak suretiyle bir fayda getirmesi mümkündür.
Muskalarda görülen geometrik şekil ve harflerden çoğunluğu İbranilerden, Kıptilerden ve Nebatilerden kalmadır. Özellikle Hz. Süleyman Aleyhisselam zamanında cinleri istihdam ederken, şu an bize pek anlamsız gelen halbuki İbrani, Kıpti ve Nebati alfabesinde bir anlamı bulunan bu harfleri kullanmıştı.
Bu harf etkileşiminde çeşitli formüller kullanılarak metafizik alemin sakinleri, cinler, melekler, ruhaniler ve hüddamlar, insanların hizmetinde kullanılıyordu.
Bizzat tılsım kelimesi Grek dilinden diğer dillere geçmiştir ve gökyüzü sakinleriyle irtibat kurmak için kullanılan faktörlerden biridir.
Hayır ve şer her şeyi yaratan Allahtır. Ancak şerleri yaratırken rızası yoktur. Fakat dünya imtihan yeri olduğundan, insanlara iyiliği veya kötülüğü seçme hürriyeti vermiştir. Büyü, sihir ve cinler de Allah'ın iradesinin dışında hiçbir şey yapamaz;neticeyi yaratan O'dur. Her şeyin birçok hikmeti vardır.Ayrıca büyü yapan kimselerin yaptıkları büyülerin etkili olması Allah'ın rızasını kazanmış olması değil,lanetini kazanması ve bu tutması sebebiyle de cehennemde yanmasına hak kazanmasını sağlamaktadır.
İnsana musallat olan kötülükleri, hastalıkları ve nazarları uzaklaştırdığına inanılarak boyna asılan, üstte taşınan, evde yada iş yerinde bulundurulan yazılı kâğıtlara muska denmekir.
Muska kelimesinin aslının "nüsha" olduğu söylenmekle beraber; buna Arabistan'da "hamaya", Türkiye'de "muska" ve "hamail" denir. Hadis ve Fıkıh kitaplarında ise "rukye" olarak geçmektedir.
Muskalar genellikle cin şerrinden, büyü, sihir ve nazardan, meydana gelen yada gelebilecek olası bir hastalıktan korunmak veya tedavi olmak amacı ile yazılır–yazdırılır. Bazen üçgen bazen de dörtgen şeklinde hazırlanan muska–hamailler ülkemizde meşin, teneke, gümüş kap ve muhafazalar içerisinde kullanılmaktadır. Boyna asılan veya üstünde taşınan bu muskalar değişik çeşitlerde ve isimlerde ülkemizde oldukça yaygındır.

MUSKALARA NELER YAZILMAKTADIR.

Bu hamaillere (muskalara) yalnızca sure, ayet, hadis ve sahih dualar yazıldığı gibi, Allah'ın, meleklerin, efsanevi kişilerin isimleri, anlaşılmayan tılsımlı (!?) sözler, değişik çeşitli işaret, simge ve resimlerle rakamlarda kullanılmıştır.
Muskalarda yazan ayet,Esmaül Hüsna ve sahih dualar İslamî esas ve üslülere uygun yazılırsa bu İslamî döneme aittir.
Muskalarda yazılan meleklerin isimleri, efsane kahramanlarının isimleri, işaret ve rumuzlar ise İslam'la bir alakası olmayıp, bunların temeli İslamiyet'ten önceki batıl ve sapık inançlara dayanmaktadır.
 
Üst