• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mutfakta Mutlaka Temizlenmesi Gereken Noktalar

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
~ Bulaşık Makinesi Rafları ~

Siz her ne kadar bulaşık makineniz tabakları, bardakları, tencereleri mükemmel temizliyor ve bu sırada kendini de temizliyor sansanız da gerçek böyle değil.

Bakteriler o yemek kalıntılarıyla birlikte bulaşık makinesinin raflarının arasına saklanıyor ve size uygun zamanda saldırmayı planlıyor.

Çözümü ise ayda en az bir kez bulaşık makinesini deterjan koymadan en yüksek seviyede çalıştırmak ve sonrasında içine su ve sirke karışımını püskürtmek.



~ Mutfak Lavabosunun Altındaki Bölge ~

Mutfağın en pis noktalarından biriyle karşı karşıyayız. Bunu önlemek için ise lavabonun altında bulunan her şeyi dışarı çıkarın, hatta ihtiyacınız olmayanları direkt çöpe atın ve tüm yüzeyleri iyice silin.

Üstelik bu sadece on dakikanızı alacak ama hissettirdiği huzurun etkisini uzun süre üzerinizde hissedeceksiniz.



~ Çöp Kutusunun Zemini ~

Çöp kutusundan çöp poşetini çıkarıp atınca malesef o pis bakterilerin hepsiyle vedalaşmış olmuyorsunuz.

Çöp kutusuna yapışmış yemek kalıntıları varsa hepsini tek tek toplayın, kutunun içine çok amaçlı leke çıkartıcılardan sıkın ve kokuları uzaklaştırmak için dibine bir tutam karbonat dökün.

Çöpü hemen atamıyorsanız çift çöp poşeti yerleştirmek de işinizi kısa vadede kolaylaştıracaktır.



Çöp Öğütücünün Dışındaki Halka ~

Çoğu kişi o pis kokuların çöp öğütücüden yayıldığını sanıyor ama yanılıyor. Aslında üstündeki halkanın altında biriken çöp kalıntıları o kokuya yol açan.

Yapmanız gereken ise içini bir bezle silmek ya da sirke ve sudan oluşan bir kaba koyup bir süre orada bırakmak.



~ Kısa Süreli Raf Ömrüne Sahip Baharatlar ~

Aylar önce bir tarif için baharat aldınız ve sonra bir daha yüzüne bile bakmadınız. Fark edip raftan aldığınızda kokusunun bile değiştiğini fark edeceksiniz.

Böyle kullanmadığınız baharatlar varsa direkt çöpe atın, rafa bulaşan lekeler varsa iyice temizleyin ve kötü kokuyu yok etmek için bir kap karbonatı rafa bırakın.



~ Tıkanmış Lavabo Gideri ~

Tıkanıp başımıza yeterince iş açmıyormuş gibi tüm pisliklerin de yuvası bu lavabo gideri. Burada sıkışan artıklar hem lavabonuzun kötü kokmasına sebep olabileceği gibi sinekleri de kendine çekecektir.

Temizliği ise aslında çok pratik. Giderden aşağı bir bardak karbonat dökün, otuz dakika bekleyin ve ardından bir bardak sirke dökün.

Kenarda takılı kalan pis kalıntılar böylelikle çözülecek ve sonunda gitmesi gereken yere gidecektir.



~ Yanık Yanık Kokan Ekmek Kızartma Makinesi ~

Biraz daha dikkatle bakarsanız yavaş yavaş kömüre dönüşmüş o ekmek kırıntılarının altında bir tepsi olduğunu göreceksiniz. Onu çıkarın, çöpe boşaltın ve sabunlu suyla yıkayın.



~ Fırın Düğmeleri ~

Fırın temizliğine önem veriyor olabilirsiniz ama çoğu kişi fırın düğmelerinin de fırınla eş değerde kirlendiğinin farkında değil. Yemek lekeleri bu düğmelerin altında birikiyor ve siz de onlara dokunduğunuzda ellerinizi istemeden yağlanmasına izin vermiş oluyorsunuz.

Bu düğmeleri bulaşık deterjanı ile silerek temizleyebilirsiniz.



~ Aspiratör ~

Aspiratör yemek pişirirken dumanı ve yağı çeksin diye var. Ee dolaylı olarak tüm o yağlar aspiratörün filtrelerinde birikiyor. Ve zamanla tam bir yağ ve pislik haznesi haline geliyor.

Leke çıkarıcı tozlardan alın, sıcak suya dökün ve aspiratör filtresini 20 dakika boyunca içinde tutun.



~ Buzdolabı Lastikleri ~

Buzdolabının raflarını, içini, dışını temizlediğinizi düşünüyoruz. Ama peki ya lastikleri?

Buradaki kirlerden kurtulmak için karbonat döküp birazcık ıslattığımız diş fırçasıyla boydan boya tüm lastiği ovun. Ardından nemli bir bez yardımıyla lastiği silin.



~ Buzdolabının Dondurucu Bölümü ~

Bu bölümü de unutmuyoruz. Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalayın. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla silin.
 
Üst