• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Narlı Cheesecake Tarifi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Narlı Cheesecake Tarifi

MoB6D6.jpg

Malzemeler:

Kıtır kısmı için;

3 bardak mısır unu krakeri
¼ bardak esmer şeker
½ bardak erimiş tereyağı
Yağlanmış pasta kalıbı

Dolgu kısmı için;

2-1/2 paket (230gr.) oda ısısında yumuşatılmış krem peynir
¾ bardak beyaz şeker
3 yemek kaşığı un
¼ bardak süt
1 çay kaşığı vanilya aroması
1 yemek kaşığı taze rendelenmiş limon kabuğu
4 adet yumurta

Üst kısmı için;

2 bardak nar suyu
1 adet büyük dilim portakal kabuğu
Taze nar taneleri ve taze nane yaprakları

Hazırlanışı:

1. Sosu için, bütün malzemeler orta boy bir tencerede (nar taneleri dışında) karıştırın.
2. Karışımı kaynatın ve sonrasında ateşi kısığa alın.
3. Karışım azalana, kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
4. Şurup hazır olunca portakal kabuklarınızı içinden alın ve kullanacağınız zamana kadar karışımı buzdolabınızda bekletin.
5. Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
6. Bir mutfak robotunda, mısır unu krakerlerinizi (graham kraker olabilir) erimiş tereyağınızı ve şekerinizi iyice karıştırın.
7. Bütün karışımı yağlanmış pasta kalıbınıza dökün ve ellerinizle hamurunuzu iyice bastırarak sıkı bir taban elde edin.
8. Tabanın yanlarını biraz daha yüksek bırakın.
9. Kalıbınızı buzdolabına koyun ve 30 dakika ile 1 saat arasında soğutun.
10. Büyük bir kasede yumuşamış krem peynirini, şekeri, unu karışıtın ve el mikseriyle, hızlı devirde, iyice pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın.
11. Kalan dolgu malzemelerini ekleyin ve her şeyi tekrar iyice karıştırın.
12. Kek kalıbınızı buzdolabından alın ve hazırladığınız dolgu malzemelerini üzerine ekleyin.
13. Cheesecakeinizi 180 derecede, 20 dakika boyunca pişirin ve sonrasında ısıyı 120 dereceye düşürerek 1 saat daha pişirin.
14. Cheesecake sıkılaşınca fırından alın ve oda ısısında tamamen soğumasını bekleyin.
15. Soğuduğunda buzdolabına alın.
16. Cheesecake tamamen soğuduğunda kek kalıbının yanlarını çıkartın ve kekinizi servis tabağınıza alın.
17. Şurubunuzu cheesecakein tepesine koyun ve taze nar taneleriyle ve nane yapraklarıyla süsleyin.
 
Üst