• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

NASA: Kızıl Gezegen Mars’ta sıvı halde su bulundu

Yusuf

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Nis 2015
Konular
1,134
Mesajlar
5,405
MFC Puanı
7,440
NASA: Kızıl Gezegen Mars’ta sıvı halde su bulundu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars'ta sıcak aylarda akan tuzlu su bulunduğuna dair çok güçlü kanıtlara ulaşıldığını açıkladı.




nasa-mars-670-3.jpg


Fotoğraflar: NASA






NASA, Mars’ta sıvı halde su bulunduğunu açıkladı. Kızıl Gezegen’de sıvı halde su bulunması halinde, Mars’ta yaşamın idame ettirilebileceği yönünde önemli bir adım atılmış olacağı ifade ediliyor. Yeni bulgu, Mars’ta geçmişte ya da şu anda yaşam bulunduğuna dair önemli bir kanıt niteliğinde.

nasa-mars-670-1-2.jpg


nasa-mars-670-1-1.jpg

Washington’da düzenlenen basın toplantısında konuşan NASA’nın Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, “Mars, geçmişte düşündüğümüzün aksine, kuru ve çorak bir gezegen değil… Mars’ta belli şartlarda, sıvı halde su bulundu” dedi.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, günlerdir merakla beklenen Mars ile ilgili ‘büyük bilimsel keşfini’ canlı yayında tüm dünyaya açıkladı.

Araştırmacılar, NASA’nın Mars Keşif Uydusu tarafından aktarılan bilgiler üzerinden açıklama yaptı.

12081323_10153606770498468_273379576_n.jpg


Kızıl Gezegen’de sıcak aylarda görülen ancak yılın geri kalan bölümünde kaybolan siyah çizgilerin, periyodik olarak akan tuzlu suların sonucunda oluştuğu ortaya çıktı.

12067910_10153606802553468_1334406772_n.jpg


Basın açıklamasına katılan araştırmacılar, “Biz bizim için olan hayatı biliyoruz ve Mars’ta bugüne kadar incelediğimiz yaşam koşulları biz dünyada yaşayan canlılar için uygun olmasa da başka yaşam formları için uygun olabilir. Bunu bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey dünyadaki hayat” şeklinde konuştu.






shutterstock_199933940-custom1.jpg

Shutterstock






NASA’nın Mars ile ilgili basın açıklamasına NASA Gezegen Bilimi Başkanı Jim Green, Mars Keşif Programının önde gelen araştırmacılarından Michael Meyer, Georgia Institute of Technology araştırmacılarından Lujendra Ojha, NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’nden Mary Beth Wilhelm, Arizona Üniversitesi Yüksek Çözünürlüklü Bilimsel Deney Görüntüleme (HiRISE) merkezinin önde gelen araştırmacılarından Alfred McEwen katıldı.

NASA’dan yetkililer, Twitter üzerinden #AskNASA etiketiyle sorulan soruları yanıtladı.

TÜM DÜNYA NEFESİNİ TUTTU

NASA’nın resmi Twitter hesabından dün atılan “Mars’ın gizemi çözüldü mü?” tweetinin ardından gözler bugün yapılacak açıklamaya çevrilmişti. NASA, Kızıl Gezegen’e dair ‘büyük bilimsel bir keşif’ açıklanacağını duyurmuştu.

marsli-film-custom.jpg

MARSLI’ FİLMİNE GÜNLER KALA

Açıklamanın, 2 Ekim Cuma günü vizyona girecek olan Hollywood yapımı “Marslı” filminin izleyiciyle buluşmasına günler kala yapılması dikkat çekti.

nasa-mars-670-2.jpg

Mars yüzeyinde suyun donmuş halde bulunduğu uzun zamandır bilinen bir gerçek. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı yıllardır sorgulanan bir konu

MARS’TA DONMUŞ HALDE SU BULUNMUŞTU


2015′in ilk aylarında NASA’nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity, gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan kalsiyum perklorat bulmuştu. Bu bulgu, Mars yüzeyine yakın yeraltı su kaynakları olabileceği fikrini destekler nitelikteydi.

NASA’dan Mart ayında yapılan açıklamada ise Mars’ta bir dönem Kızıl Gezegen’in yüzeyinin beşte birini kaplayan bir okyanus olduğunu ve bu okyanusun yer yer kilometrelerce derinliğe ulaştığına dair kanıtlar bulunduğu belirtilmişti.


mars-670-3.jpg




Sözcü-Haber
 
Üst