Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nefis Katmer Tatlısı

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,083
  • MFC Puanı
    329
  • MFC Seviyesi

Malzemeler



12 baklava yufkası


60 gr tereyağı


8 yemek kaşığı toz şeker


8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı


3 yemek kaşığı kaymak




Hazılanışı
Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin.

Tereyağını eritin.

Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün.

Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin.

Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın.

Katlanan kısımların üzerine yağ sürün.

Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin.

Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.

Üzerine kaymak yerleştirip toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın.



Afiyet olsun.
 
Üst Alt