• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öğretmen adayları için KPSS kalkıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MaRaBa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MaRaBa

Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
18 Yıl 2 Ay
Öğretmen adayları bir daha KPSS’ye girmeyecek. Öğretmen alımlarındaki yeterlilik sınavını ÖSYM değil, MEB yapacak. MEB’in sınavı öğretmen adaylarının lisans eğitimi aldığı alanlarda olacak.

Kopya skandalı çıkan 10-11 Temmuz’daki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen alımında yeni yöntem için düğmeye bastı. Meclis açıldıktan sonra yasa değişikliği ile hayata geçirilmesi planlanan yeni projeye göre, her öğretmen adayı sadece kendi alanından sınava alınacak. Öğretmen alımlarındaki yeterlilik sınavını ÖSYM değil, MEB yapacak. Bakanlığın yapacağı sınav KPSS gibi tüm derslerde değil, adayların lisans eğitimi aldığı alanda olacak.

Örneğin resim öğretmenliği için resim alanında, matematik öğretmenliği için Matematik alanında olmak üzere 84 alanda sınav yapılacak. Türkçe öğretmeni olmak isteyen bir aday, bu alanda lisans eğitimin tamamladıktan sonra gireceği yeterlilik sınavında, Matematik, Fizik soruları çözmek zorunda kalmayacak. Sadece Türkçe soruları ile yeterliliği ölçülecek.

EĞİTEK ALTYAPISI GELİŞTİRİLECEK

Bu sınavları hazırlamak için, Bakanlık tarafından halen açık lise sınavlarını yapan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (EĞİTEK) altyapısı geliştirilecek. EĞİTEK’e yeni kadro ve teknoloji takviyesi yapılacak. Öğretmen adaylarının gireceği son KPSS iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavı olacak. Böylece en erken Aralık ayında atanması mümkün olan 30 bin öğretmen ataması KPSS ile yapılan son atama olacak. Bu sınavı da MEB’in yapması görüşü ağırlık kazandı.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın dünkü görüşmede YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a bu yönde görüş bildirdiği öğrenildi. Adı ‘Öğretmenlik Yeterlilik Sınavı’ olarak planlanan sınavın ilkinin ise 2011 yılında yapılması planlanıyor.

STAR

AydınLattığınız iÇin Tişikkür :E

çok geç kalındı.şimdiye kadar nerdeydiniz! masum insanların hakkını nasıl ödeyeceksiniz! yazık ya ne yokluklarla okucaksın,okutcaksın sonra birileri kaymağını yicek,önüne geçcek.hep böyleydi bu zamana kadar..hep kopya hep rant her zaman şerefsizlik..sadece birilerinin para muslukları kesildi bu kopya muhabbeti gün yüzüne çıktı.herşeyin içi boşaltıldı.yazıklar olsun!.. malesef eğitim denen bişey kalmadı artık hiçbirşey bana güvenilir gelmiyor..

Nadas dediklerin doğruda yapılmadı diye yine yapılmasa daha mı iyi olurdu.....

En azından yanlışın neresinden dönülürse kardır...

BU memlekette yapılmammış ve yapılması gerkeen o kadar çok şey var ki sadece bu değil ama en azından bu yanlıştan dönüldü..

belki karamsarlık belki önyargı ne derseniz diyin.inanın benim gibi düşünen çok kişi var.paranoyak olduk ya..bizi böyle umutsuz hala getirenleri Allaha havale ediyorum.tekrar söylüyorum güvenmiyorum ve inanmıyorum ne yapılırsa yapılsın.eğitim politikası herşeyiyle tekrar gözden geçirilmeli yapılandırılmalı..

Haklısın bu paranoyaklık bugunun ürünü değil 1980 den veri var....

Eğitimdeki eksiklikler için yıllardır mücadele veriyorum.AMa bir sonuç henüz alamadım onlarca mail attım bir sürü yazı yazdım gazetelerde yayınlattım ama sonuç yok maalesef...

bu yanlışlıkları şimdiki hükümete bağlamıyorum.eskiden beri var.şimdi daha fazla göz önünde ve ayyuka çıktı.o yüzden rahat olunuz..

yıllardır sürdürmekte ısrar ettiğimiz saçmalıkların birinden bile vazgeçiyor olmamız gerçektende sevindirici bir durum...

sene oldu 2012 öğretmen adayları için kpss hâlâ kalkmadı. hatta geçmiş yılların soruları incelendiğinde görülüyor ki eşşeğin kulağına su kaçırdılar b.kunu çıkarttılar artık. meslekten soğudum.

Geri