• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Onbiray Çiçeği (Primrose)

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
(Primrose)
Bu çiçek ismine yakışır şekilde kış boyunca ve yaz ortalarına kadar uzayan bir çiçeklenme devresine sahiptir. Tam olarak bir iç mekan bitkisi denemez. Bazen oda ısısı fazla gelebilir. Kışın camekanlı balkonda yazın ise dışarıda çok güzel gelişir. Ancak yaz aylarında gölgeli bir yerde durmalıdır. Onbiray çiçeği humuslu toprağı sever.
ÖZELLİKLERİ:
ISI: Serinlikten hoşlanır.Kışın 15 derece idealdir.
IŞIK: Kış aylarında direkt günışığından uzak aydınlık bir yerde yazın ise gölgede bulundurulur.
SULAMA: Çiçekli iken düzenli sulanmalıdır. Çiçekleri geçince su azaltılır.
NEM: Nem şarttır. İç mekanda duruyorsa saksının altındaki tabağa çakıl taşları yerleştirin ve tabakta sürekli su bulundurun. Su seviyesi saksı tabanından aşağıda olsun. Böylece bitki çürüme tehlikesi olmadan buharlaşma yoluyla yeterli nemi alacaktır.
Sonbaharda sararmış yaprakları temizlenir ve suyu arttırılır. Sıvı gübreyle beslenmeye başlanır. Bir süre sonra yeniden tomurcuklar belirir. Solmuş çiçekleri hemen koparılmaz. Çoğu zaman bu çiçek saplarından yeni tomurcuklar çıkar. Onbiray çiçeği zehirli bir bitkidir. Allerji yapabilir.
 
Üst