Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Önemli: Forumun Kapalı Kalması Hakkında.

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,097
Merhaba,

Sevgili megaforum üye ve takipçileri; forum sitemiz bildiğiniz gibi bir kaç gündür kapalıydı. Bu süreç size uzun gelebilir ki son zamanlarda bu sıkça olmaya başlamıştı farkedeniniz illaki olmuştur. Ve eminim kafalarda şöyle bir soru işareti oluşmuştur; Forum sürekli neden bakıma alınıyor? evet evet gerçekten kafada olması gereken bir soru.

Şimdi sevgili arkadaşlar öncelikle şunu bilmenizi isterim ki forum sitemizin kapalı kalmasının sebebi saldırı veyahut buna benzer etmenler değil. Önce kafamızdan bu düşünceyi atalım, neden bunu diyorum? Çünkü çok kişi tarafından bana gelen bilgilere göre düşüncelerin bu yönde olduğudur bu dedikodularla birlikte bazı forum sahipleride hiç boş durmamışlar SAĞolsunlar da işin bu kısmı ile ilgilenmeyeceğim ne demişler 'fare çıktığı deliği iyi bilirmiş' bizde böyle diyelim ve bu konuyu geridönüşümsüz kutusuna atalım. Kusura bakmasınlar ama bu bilgilendirme ile maalesef ki onları üzmüş oldum/olacağım.

Asıl soruya gelecek olursak;

- Forum sürekli neden bakıma alındı?

Son forum bakım modundan önce de yine forum sitemiz kasım ayında yaklaşık 10 gün gibi bir süre bakıma alınmıştı. İligili konuyu aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

Link: http://megaforum.com/duyurular/636706-forumun-kapali-kalmasi-hk.html

Bu bakım sonrasında hemen hemen bütün sorunlarımız düzelmişti yada düzeldiğini sanıyorduk desek sanırım daha doğru olur.

Aralık ayının başlarında forumda yaşanan Database hataları ile forumun belirli aralıklarla kesinti yaşaması artık beni çok fazla rahatsız ediyordu eminim sizleride en az benim kadar etmiştir. Son haftalarda bu problemler artınca da artık birşeye karar vermek vakti gelmişti.

Aslında tek sorunumuz SQL'di, daha önce 2 farklı databasenin birleştirilmesi ile oluşan bir SQL kullanıyorduk. Zaman zaman sorgu sayısının çok fazla olması ve bu fazla sorgunun servera anlık büyük yük bindirip database hatasına yol açması aslında en büyük problemimizdi birde bunun yanında bazı çözülebilesi zor çakışmaların olduğunuda eklersek herhalde süper olur :) (Hadi çıkın bakalım çıkabiliyorsanız bu işin içinden)

Tüm bunları sonlandırabilmek için forumu bakım sürecine almak zorunda kaldım aslında forum çok fazla kapalı kalmadı keza yapılan işlemler çok fazla zaman alabilen işlemlerdi.

Yaklaşık 1 milyon mesaj barındıran ve 3GB'a ulaşan bir SQL'i tek tek kontrol etmeyi bırakın bu SQL'i açabilen kişiye helal olsun derim [(kendime de demiş bulundum çok kez taabiii :) ]

Uzun lafın kısası;

Bir çok önerinin sıfırdan yeni bir DB ile başlanması yönünde olmasına rağmen ben inatla mevcut DB'yi onararak şuan SIFIR hata ile bu DB'yi kurmuş bulunmaktayım.

Forumu bakıma aldığımız son dakikaya kadar forumda yazılan hiçbir mesaj, hiçbir konu ve hiçbir üye kaybı yaşanmadı. SIFIR Veri kaybı ile onarılmış bir veritabanı ile devam etmiş olacağız artık.

Fakat veri kaybı olarak kabul eder misiniz bilemem ama bütün üyelerin avatar ve profil resimleri sıfırlandı, yani bazı ayarlardan dolayı bu olması gerekendi. Avatar ve profil resmi eklemek çok da zor birşey değil.

Şuan forum üzerinde bazı eksiklikler göze çarpsa da sizlerden ricam, eksik gördüklerinizi bana lütfen PM ile bildiriniz.

Ben baştan aşağıya herşeyi tek tek kontrol etmeye çalışıyorum tekrardan fakat benden de kaçmış olan sizlerin görebileceği şeyler illaki olacaktır.

2017'ye yeni bir megaforum ile giriş yapıyoruz. Ve 2017'de megaforum çok farklı yenilik ve sürprizler ile karşınızda olacak.

Mutlu sağlıklı ve eğlenceli vakit geçirmeniz dileklerimle.

Pisadam

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
Mobil Tema gelmiş daha ne olsun :D diğer temayı göremiyorum ama pc den girince bakarım :sigara

MonteKristo

Ben o yoldan çıktım
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    1,903

Pardon gelişmişe bastım ama mesaj gönderildi. Hayırlı olsun bakalım. Elinize emeğimize sağlık :)

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,923
eline sağlık burağım tabikide çok zor birşey işin içinde olmayan bilemez. şunu belirteyim bende paneşden avatar yükemeye kalkınca dosya yüklemesinde hata uyarısı aldım ve üst menü barında aşağıya kayınca nickimiz Pisadam olarak değişiyor. yani yukarıda biz aşağıda sen oluyoruz:)

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,911
Emeğinize ve ellerinize sağlık çok güzel olmuş.

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,097
Mobil Tema gelmiş daha ne olsun :D diğer temayı göremiyorum ama pc den girince bakarım :sigara

Mobil tam net olarak aktif değil bazı CSS ayarlamaları yapmam gerekiyor ama genel itibari ile aktif kullanılabilir düzeyde.

Pardon gelişmişe bastım ama mesaj gönderildi. Hayırlı olsun bakalım. Elinize emeğimize sağlık :)

Tabları kontrol ettim şuan bir sıkıntı yok anlık olmuş olaibilir belki tekrar kontrol eder misin farklı bir konuda. Teşekkür ederim ayrıca.

eline sağlık burağım tabikide çok zor birşey işin içinde olmayan bilemez. şunu belirteyim bende paneşden avatar yükemeye kalkınca dosya yüklemesinde hata uyarısı aldım ve üst menü barında aşağıya kayınca nickimiz @Pisadam olarak değişiyor. yani yukarıda biz aşağıda sen oluyoruz:)

Eyw dostum, ben sürekli kendimi gördüğüm için işin o kısmını atlamışız birazdan düzelir. Pisadam görmezsin :) Avatar ile ilgili bir sorun yok aslında bende panelden yükledim avatarda problem var olabilir mi? Farklı avatar deyenip benide bilgilendirsene Cem.

StigmatA

Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,923
üste kayan barda bildirim 1 in yanına tıkladığında usercp.php sayfasına geçiyor profildeki bildirimlerin oraya gitmiyor. Ya resi boyutu 2,5 mb ondan olabilirmi acaba. birde yönetim özel bölümünü aktif etmemişsin ana sayfada

Pisadam

Administrator
  • MFC Puanı
    21,097
üste kayan barda bildirim 1 in yanına tıkladığında usercp.php sayfasına geçiyor profildeki bildirimlerin oraya gitmiyor. Ya resi boyutu 2,5 mb ondan olabilirmi acaba. birde yönetim özel bölümünü aktif etmemişsin ana sayfada

Hayır onunla bir alakası yok, javascript kod çakışması var çözeceğim onu. Kod çakışması dışında problemi yok.

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Eline sağlık çok hoş görünüyor :gulumse

StigmatA

Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,923
işte 2 mb üstü resmi yklerden yüklemede bir hata oluştu uyarısı veriyor.

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
Bildirimlere tıkladığında neden açılmıyor
Bir de konu sayıları sabit değişmiyor

Limon.

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    119
Çok anlamıyorum bu forum işlerinden eminim çok zordur. Eline sağlık.
Bu arada mavilenmişim,teşekkür ediyorum

Bildirimlere tıklayamıyorum ve imzamdaki resim url şeklinde yüklendiği halde linkimsi gözüküyor. Birde gelişmişe tıkladım ama mesajı gönderdi.

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    771
şimdiye dek 4-5 forumda bulundum.burası kadar içten forum görmedim.
girdiğim her forumda yönetimlerinin bi halta yaramadığını hep söyledim.
adamlar sadece yönetici insan bile değil sanki.
heryeri gezsen liya gibi artemis gibi yöneticiler bulamazsın.

tadilatlar can sıksa da ben sadece foruma sadakatim gereği giriyom :)
bu yüzden forumun teması görünümü falan çok önemli değil benim gibi düşünen biri için.
böyle bi forum için teşekkürler Pisman :d
daha çok yazacaktım ama şarzım bitmek üz

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,153
PC den baktım şimdi. Tema çok güzel olmuş :sigara Yalnız bir yere "Yeni Mesajlar" linkini sıkıştırın yahu :sigara Bide biri bana bildirim atsın bakam tıklayabiliyom mu :D

Üst Alt