• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Osmanlı Devletinin Bir Numarası Kimdir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KraL0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KraL0

KraL
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
13 Yıl 1 Ay
Fatih sultan Mehmet

Yavuz sultan Selim

2nci Murat

Kanuni sultan Süleyman

sizce kımdır ?

devletı cıhan devletı halıne getıren fatıhdır

sozumden donmem:D fatih dir

Fatih bu devletin 2. kurucusu olduğundan ayrı bi yeri vardır. İstanbul'un Fethi ayrı bi olaydır zaten tüm dünya tarihinde. Ancak yine de diğer padişahlar da kendi dönemlerinde en iyisini yapmıştır. Yanlış hatırlamıyorsam ortaokulda hocamız Yavuz'un hazineyi ağzına kadar doldurduğunu ve bundan daha fazla dolduran olana kadar benim mührümle açılacak bu hazine dediğini söylemişti. Ve Osmanlı hazinesi yıkılışına kadar Yavuz'un mührü ile açılmış. Bu büyük bi başarıdır bence. İçinde bulunan duruma göre değerlendirildiğinde yukarıda ismi geçen padişahların hepsi bir numaradır.

Lost işin uzmanı olarak bana sorman beni biraz utandırdı:D ancak yine fikrimi söyleyeyim ilk önce fatihten başlamak gerekirse istanbulu alarak osmanlı devletini imparatorluk haline getirmiştir bu kesinlikle tartışılmaz fakat en az onun kadar başarılı olan bi padişahta yavuz sultan selimdir çünkü 8 ay kaldığı tahtta osmanlı devletini 2-2.5 kat büyütmüştür bu da ayrı bir başarıdır. kanuni sultan süleyman döneminde osmanlı devleti avrupalı devletlere karşı üstün bir başarı yakalamış avrupalılar tarafından büyük Türk muhteşem süleyman denilmiştir ancak devletin çeşitli sorunlarından dolayıda ilk borçlanma kanuni zamanında olmuştur.
belirttiğiniz seçeneklere göre benim sıralamam
1)Fatih Sultan Mehmed-Yavuz Sultan Selim
2)Kanuni Sultan Süleyman
3)II:Murad
biraz uzun bi açıklama oldu galiba :D

Lost 8 yıl yazacaktım pardon :D evet bu hazine olayı gerçek 1924 yılına kadar hazine müzeye dönüştürülene kadar yavuzun mührü kullanılmıştır:)) seni tutamadık ki burada keşke biraz daha seni kalmaya ikna edebilseydik de konuşsaydık bunları :D

Geri