• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Otobus anaokuluna ilgi..

Üyelik Tarihi
20 Ocak 2009
Konular
461
Mesajlar
1,226
MFC Puanı
40
ANKARA - Ankara'da Mamak Belediyesi ilçenin en ücra noktalarına otobüsle eğitim taşıyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okul öncesi eğitime katılamayan ve 3–6 yaş gurubunda bulunan miniklere yönelik özel bir otobüsü, anaokulu şeklinde dizayn eden Mamak Belediyesi, çocukları okul öncesi eğitim verirken, ailelerini de bilinçlendiriyor.

Bir Avrupa Birliği (AB) projesi olarak başlayan Gezici Anaokulu Projesi, Mamak Belediyesi tarafından devam ettiriliyor.
Anasınıfı şeklinde dizayn edilen otobüs içerisinde çocuklar öğretmenleri eşliğinde hem öğreniyor hem de oyuncaklarla dolu otobüste hoşça vakit geçiriyor.

EĞİTİM İÇİN HER ŞEY VAR

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Anaokuluna gitme imkanı bulamayan öğrencileri yerinde anaokulu ile tanıştırıyoruz. Bu proje dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklara okul öncesi eğitim götürmek için iki sene önce başlattık. Bölgemizde bulunan ve bir takım zorluklar nedeniyle anaokuluna gidemeyen, okul öncesi eğitim alamayan çocuklarımıza eğitim götürüyoruz. Otobüsün içerisinde bir anaokulunda verilen bütün eğitimler veriliyor. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Gezici anaokulunda, bir çocuk gelişim ve ana okul öğretmeni ve iki stajyer öğretmen çalışıyor." dedi.

Gezici anaokulu Mamak’ta Başak, Kutlu, General Zeki Doğan, Hüseyin Gazi, Altıağaç ve Misket mahallerinde haftanın dört günü öğrencilerle buluşuyor. Geçen yıl 120 öğrencinin faydalandığı gezici anaokulundan bu sene 165 öğrenci faydalanıyor.
 
Üst