Özbek Çorbası
500 gramdana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
2 adet havuç (verev doğranmış)
2 litr esu
2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1/4 bağ kıyılmış maydanoz
Derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince etleri ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Domates rendesi ve salçayı da ilave edip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Patates ve havuçları ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayan çorbaya buğday, nohut ve maş fasulyesini de ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin ve altını kısın. 5 dakika altı kısık şekilde pişirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanozları ilave edin ve servis edin.


500 gramdana kuşbaşı eti (iri doğranmış)
2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı aşurelik buğday (haşlanmış)
1/2 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
2 adet havuç (verev doğranmış)
2 litr esu
2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
1/4 bağ kıyılmış maydanoz

Derin bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince etleri ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Domates rendesi ve salçayı da ilave edip karıştırarak kaynama noktasına getirin. Patates ve havuçları ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayan çorbaya buğday, nohut ve maş fasulyesini de ekleyip 20 dakika orta ateşte pişirin ve altını kısın. 5 dakika altı kısık şekilde pişirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanozları ilave edin ve servis edin.
