• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Özür dilemekle sizce gerçekten her şey affedilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Peony
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Peony

Onursal Üye
Forum Yaşı
11 Yıl 4 Ay
Özür dilemekle sizce gerçekten her şey affedilir mi?

Herşeyi demeyelim ama bazı eylemleri tabiki affeder çünkü erdemliktir yaptığın

Ben etmiyorum, etmemde.

hatam varsa ozur dilemesiini bilirim..
özür dilemek kisiyi küçültmez karsisindakine verdiği değeri gösterir.
Bu arada kabullenemeyecegin eylem gerçeklesmisse ozur dilemek boşuna, orasi ayri..

Samimi ise evet.

sadece özür dilemek yetmez, bunu davranışlarda da görmek gerek

Dilerim. Samimi olduğunu hissediyorsam affederim.

Hem evet hem hayır .. Affedeceğin günde olursun affedersin ama ona öyle büyük kırgınsındır ki özür dilemek bile sizi asla barıstıramaz. Yinede ne insanlar hem suclu olur hem güclü özür bile dilemezler yüzsüzlük düz boyu ..

Özür dileyebilmek önemli. Özür dileyecek duruma gelmemek daha önemli. Eğer karşındaki kişiyle arkadaşlığında, dostluğunda -artık nasıl bir ilişkiniz varsa- samimisiyleniz onu düşünerek (duyguları, düşüncelerini) hareket edersiniz. Zaten ben düşüncesiz insanlardan çok çektiğim için çok karşılaştığım bir durum. Artık özür dileselerde takmıyorum. Onlar nasıllarsa bende öyleyim. Birbirimizi takmadan düşüncelerimizi önemsemeden özgürce takılıyoruz. Hakedene hakettigi gibi... :y
İçimde ne varmış be :gormedim

Çok deli kavgalar, kırgınlıklar yaşadığım insanlar olmuştu. Yeri geldi ben özür diledim, yeri geldi onlar.
Özür dilemek, affetmek ve affedilmek çok güzel birşey. Hristiyanların günah çıkarması gibi düşünün. Ama her ne olursa olsun, insan affetse de, affedilse de unutmuyor. Yarım kalıyor işler eskisi gibi olamıyor.

Allah af ediyor onca günahlarımızı..

biz kimiz ki ? Etmeyelim..

af etmek güzeldir..

gurur marifet değildir.

Affedilecek şeyler var, affedilmeyecek şeyler var.

Geri