• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Parapsikolojinin İlgi Alanları ve Açıklamaları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Psikokinezi=Telekinezi: Hepimizin bildiği herhangi bir organ kullanmadan eşyaları hareket ettirme.

Duyular dışı algılama(ESP)=
Telepati;Düşünceleri okuma düşünce aşılama
Durugörü;Gelecekşimdi veya geçmişte bir olayı oradaymış gibi görmek. Üçüncü göz diyebiliriz.
Önsezi; Hislerimiz

Rüyada ESP:Rüya sırasında görülen sembollergelecekgeçmiş vb.

Hipnoz ve hipnoz altında ESP: Yüksek düzeyde telkin aracılığı ile ASC'nin yani ve bilinçli uyku halinin oluşması.

geçmişin bilinmesi: Bu da diğer yetileri kullanarak geçmiş hakkında bilgi elde edilmesi.
Hayvanlarda ESP:Hayvanlardaki duyular dışı algılama. Köpeklerin olacakları hissetmesikedilerin auraları görmesi bazı hayvanların düşünceleri okuması gibi...

Bitkilerde Parapsikoloji:Bitkilerin telepati yapabildiği gibi şeyler....

Duruişiti:Duru görüde semboller gelecek geçmiş şimdi ve bazı varlıkları görürüz. Bunda ise bunları duyarız...

Psikometri:Bir cisme dokunarak o cismin geçmişine gitmek o cismi kullanan hakkında bilgiler almak vb


Levitasyon:Bir nesneyi veya canlıyı havaya uçurmak havada asılı tutmak. (Kendinizin uçmasıda levitasyona girer.)

ışınlanma=teleportasyon=apor: Bir yerden bir yere fiziki bedeni ışınlama. Mantığının birkaç üst boyutlara çıkmak olduğunu duymuştum

paranormal şifacılık ve cerrahi: Normal ötesi bir şekilde şifa vermekameliyat etmek vb. Reiki vb. enerjilerde bu başlığa girebilir.

paranormal teşhis ve otoskopialteraskopitelemnezi: Bazı insanların o kişiye baktığı anda hastalıklarını görmesi paranormal teşhise girerotoskopi-astral bedeni görmek veya birinin bedenine bakarak bedenin dışında farklı bir görüntü görebilmekalteraskopide ise sujenin (bu psişik güce sahip kişinin) diğer bir kimsenin bedeninde olup biten şeyleri görmesi ve anlamasını ifade eder. Süje bu esnada o kişinin vücutundaki bozukluklarıhasarları tesbit ederek bunları açıklar.

gezici durugörü: Olduğunuz yerden başka yerleri görmek. Atıyorum evinizdesiniz okulunuzdaki sınıfı görmek. Yada yan odayı görmek.

astral seyahat: Ruhun bedenden çıkıp dolaşıp tekrar bedene girmesi.

beden enerji merkez ve alanları=şakralar ve auralar: Şakralar bedenimizde bulunan taçalınboğazkalpdalaksolar plexus kök şakralar ana olmak üzere (yada çakra) Vücudumuzda bulunan bazı enerji merkezleri aura ise fizik bedenimizin üzerinde bulunan enerji alanlarıdır. Çakralar ile aura bağlantılıdır.

enerji bedenleri: fizik bedenimiz dışında astral mantal budik atmik monad ilahi bedenlerdir. Bunlar süptil bedenlerdir.

kirlian fotoğrafçılığı: Bazı yöntemlerle auranın veya astral bedenin fotoğrafını çekme.

biyokozmik enerji ve psikotronik bilim: psikotronik insan bedenin mekanik aletlerle incelenmesidir. İnsan psişesinin gösterdiği normal dışı (paranormal) olaylarda ortaya çıkan psişik biyolojik ve fiziksel bilgilerin aracılığı ile canlı ve cansızlar dünyasını yöneten yasaların bilimin ışığında ortaya çıkartılması.

geller etkisi: anladığım kadarıyla Uri Geller'in yaptıklarını ayrı bir araştırma olarak almışlar.

şuurlu beden kontrolleri: Vücuttaki herhangi bir bölgedeki ısıyı artırmaazaltma kalp atışlarını kontrol etme vb gibi bedendeki normal de kontrol edilemeyen işlevleri kontrol etme yeteneği.

değişik şuur halleri(ASC): Bilincin uyku sırasında veya uyanıklık sırasındaki normal ortamdaki farklılığını tanımlayan deyim.

tekinsiz ev fenomeni: kendiliğinden pk (psikokinezi=telekinezi) Bu aynı zamanda spiritüalizmede girer. Kimi tekin olmayan evlerde bedensiz varlıkların var olduğuna inanılır. Parapsikoloji bunların bazılarının farkedilmeden yapılan telekinezi patlaması olduğunu göstermiştir.

düşünce fotoğrafçılığı: Fotoğraf filmleri üzerinde paranormal yetilerin kullanılmasıyla görüntüler oluşturmak veya zihinsel imaj tekniği. Ama bugüne kadar sadece Ted Serios tarafından başarılabildi.

gözsüz görüş: göz kullanılmadan görme yetisi. Özellikle son yapınlan deneylerde göz dışında diğer organlar aracılığıylada görülebildiği tespit edildi.

radyestezi ve radyonik bilim: Radyeztezi hiçbir mekanik alet kullanılmadan bir su kaynağı bulabilme yetisi. Bunda tek bir sopa veya sarkaç yetmektedir. Radyonik ise yaşayan organizmalardaki rasyasyonun aygıtlarla araştırılması.

telkinbilim: Telkin bir cümle veya sözcüğün çokca tekrarlanmasıdır. Telkinin çok tekrarlanması bilinçaltına etkiler ve hipnoz etkisi gösterir. Bunu inceleyen kısım.

psişik arkeoloji: psikometri durugörü ve önsezi gibi psişik yetileri kullanarak yapılan arkeolji çalışmaları.
 
Üst