• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patlıcan Sarması

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Patlıcan Sarması
vp9RbO.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 adet bostan patlıcanı
Sos için
Zeytinyağı
Dereotu
Sarmısak ve balzamik
sirke (her dilim başına 1 çay kaşığı)
İçine
Nane
Dereotu
Maydanoz
Taze soğan sapları
Limon suyu
Nar ekşisi
Kiraz domates

m160112_fceb4.jpg

Sos malzemesini karıştırın. Patlıcan dilimlerini de ızgarada, üzerinde ızgara izi çıkacak şekilde hafifçe közleyin.Kapaklı bir kaba sos malzemesinden biraz koyun. Üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirip, sostan sürün. Tekrar patlıcan dilimi koyup, sosu sürün. Malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.
Bu şekilde, 8-10 kat tepeleme bir malzeme elde edeceksiniz. 6-7 saat kapağı kapalı şekilde bekletin (Zeytinyağını bol koyarsanız, 3 ay da buzdolabında bekleyebilir. Böyle yenirse de içine karabiber ekleyebilirsiniz). Başka bir kapta nane, dereotu, maydanoz, taze soğanın saplarını irice kıyın. Üzerine limon, nar ekşisi, tuz ekleyin. Kiraz domatesleri incecik doğrayın.
Servis tabağına patlıcan dilimlerini alıp, üzerine yeşillikli içten koyarak sarın. Kaptaki zeytinyağı sosunu da en üste gezdirin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst