• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Patlıcan Yelpazesi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
patlican-yelpazesi-300x300.jpg


MALZEMELER

4 adet patlıcan
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
3-4 adet çarliston biber
Zeytinyağı
Kekik
3 diş sarımsak
Kürdan

Sosu İçin Malzemeler

3 adet domates (küçük boy)
1 diş sarımsak
Kekik
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Yemeği pişireceğiniz tepsi içinde patlıcanları da yağlamaya yetecek kadar zeytin yağı, kekik ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp bir sos hazırlıyoruz.
Patlıcanların sapları ve burun kısımlarını kesiyoruz.
Burun kısmının olduğu tarafta sap kısmına doğru söğüş yapar gibi dik dik bıçakla kesiyoruz. Ama bütünden ayırmıyoruz. Bu şekilde patlıcandan yelpazeler elde etmiş oluyoruz.
Bütün patlıcanları hazırlayıncaya kadar hazır olanları tuzlu suda bekletiyoruz.
Patlıcanlarımız da kaç yarık oluşturduğumuzu sayıyoruz.
Tavuk göğsü ve çarliston biberleri yarık sayısı kadar şeritlere bölüyoruz.
Bir domatesten de yarık sayısı kadar dilimler kesiyoruz.
Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra bir patlıcanı tuzlu sudan çıkartıp kuruladıktan sonra, bütün yarıklara hazırlanan zeytinyağlı sostan sürüyoruz.
Her yarığa sosa batırılmış bir tavuk parçası, bir dilim domates ve bir parça biberi koyup büyüyen patlıcanı ayrılmaması için kürdanla tutturup, tepsiye yerleştiriyoruz.
Aynı işlemleri bütün patlıcanlara uyguluyoruz.
Fırında 150 derecede pişiriyoruz.
Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytin yağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişiriyoruz.
Patlıcanların üzerine sos dökülerek servis ediyoruz.​
 
Üst