Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Patlıcanlı Ravioli Tarifi İtalyan Mutfağı

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,191
  • MFC Puanı
    12,264
  • MFC Seviyesi


MALZEME LİSTESİ

Hamuru İçin;
1 su bardağı beyaz un
1 su bardağı irmik
1 yumurta
½ su bardağı su
Tutam tuz
Dolgusu için;
1 büyük patlıcan
1 büyük kırmızı soğan
3\4 su bardağı İtalyan salam, doğranmış
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kurutulmuş pulbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;Domates Sosu
2 adet büyük boy domates
2 diş sarımsak
3 kaşık zeytinyağ
1 tutam tozşeker
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su

PATLICANLI RAVİOLİ YAPILIŞI

İlk önce patlıcanı közleyin.Patlıcan közlenirken büyük bir kaseye unu,irmiği ve tuzu koyup karıştırın.İçerinde 1 tane çırpılmış yumurtayı ve aldığı kadar su ekleyip yoğurun.Yoğurmuş olduğunuz hamurun üzerine bir bez örtüp bir kenara dinlenmeye bırakın.Hamur dinlenirken raviolinin dolgusunu hazırlayın.Bunun için közlenmiş patlıcanları küçük küçük doğrayın.Bir tavaya zeytinyağı koyup bu yağda sırası ile soğanları,sarımsakları,doğranmış salamları soteleyin.Ocağın altını kapattıktan sonra közlenmiş patlıcanları,pulbiberi ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Bekletilen hamuru oklava ile incecik açın.Ravioli kalıbı ile hamurdan daire parçalar çıkartın.Çıkarttığınız bu daire hamurların içerisine dolgu malzemesinden koyup yarım daire şeklinde katlayın.Hazırlanan raviolileri kaynamış suya atarak pişirin.

Domates sosu için;bir tavaya zeytinyağını koyup sırası ile sarımsakları,domatesleri soteleyin.İçerisine tuzu,karabiberi ve tozşekeri ilave edip suyunu ekleyerek 10 dk.pişirin.Raviolilerin üzerine bu sostan dökerek servis yapın.Afiyet olsun..
 
Üst Alt